[]

Akademik Camiadaki Kongreler, Sempozyumlar

Duyurunun emektar, fedakar Akademi İnsanları hepinize merhaba,
Fahiş! düzeydeki katılım ücreti, bildiri gönderim ücreti, konaklama ücreti, ... nedir birisi açıklayabilir mi? Biraz iç dökme, dert yanma gibi oldu ama herkes faturalandıramıyor anladıgım kadarıyla. Farklı kategorideki sponsorlar hangi konuda destek oluyor bu konuda olmayacaksa. Her neyse nasıl gidiyor çalışmalarınız?



 
İyi gidiyor çalışmalar. Kongrelerin çok büyük bir çoğunluğu luzümsuz. Çünkü akademik yükseltmede çok küçük katkısı var. Otur makale yap derim.


  • piotr  (11.06.18 14:11:30) 
Katkisi az demeyin, sartlardan biri bildiri sunmak.
Bunlar isin ticareti hacım, ben paralilara katilmiyorum, imkani olan katilmasin. Ne diyelim, insanlari buna mecbur birakan, sistemi de buna endeksleyen kriterlere selam olsun

  • her giriste sifresini unutan adam  (11.06.18 16:19:55) 
Parali olanlar zaten bu konu icin bursu, akademik destegi olanlarin katildigi etkinlikler zaten. Siz de daha az bütceli olanlara katilabilirsiniz.

Networking icin önemli etkinlikler bence bunlar.
  • chitosan  (11.06.18 16:24:27 ~ 16:24:49) 
Kongrelerin çoğu çöp. Kar amaçlı şirketler ve üniversiteler işbirliği ile hallediliyor. Özellikle akademik teşvik sonrası iş tamamen ticarete dökülmüş vaziyette. Düzgün dergilerde makale basmaya bakın


  • rosencruz  (11.06.18 16:33:31) 
Kongrelere aakademik yukselme icin degil, alanimdaki uzman insanlarla tanismak ve guncel calismalari taakip etmek icin katiliyorum. Alandaki society'lerin duzenledigi kongreler onemli oluyor ve henuz yayinlanmamis calismalar sunulabiliyor. Benim okul eger sunum yapiyorsam odeme yapiyor, o durumda butce de zorlanmamis oluyor.


  • evrim halkasi  (11.06.18 18:31:29) 
Çok iyi insanlar tanıdım. Seninle aynı süreci yaşayan başka üniversitelerdeki kişileri tanımak güzel oluyor. Herkesin sıkıntısı derdi tasası yüzde doksan aynı. İyi hocalar tanıdım iyi çalışma teklifleri aldım. Bilimsel olarak pek fazla katkısı olduğunu söyleyemem. Bütçe meselesi ise; bölüm sponsorluğunda ya da kendi cebimden karşılayarak gidiyorum. Kendimde kongre düzenleme ekibinde yer aldım çoğu işi tek başıma hallettim. Kongre düzenlemek zor iş :)


  • intihar etsem de kendime gelsem  (11.06.18 19:12:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.