[]

Kisa filmlerden hicbir sey anlamiyorum?

Neyi kaciriyorum? Izledigim hicbir kisa filmden bir sey anlamadim, kisa oyku okumak gibi falan mi bunlar? Izliyorum, bitiyor ve "eee?" oluyorum, "neye bagladik simdi?" oluyorum. Niye boyle kisa filmler? Ben nerede yanlis yapiyor olabirim?
En son bir kisa film etkinligine gittim ve hayatimdan birkac saatin hic olup gittigini gorunce aklima takilmaya basladi bu soru. Benim goremedim nedir diye.



 
senin göremediğin bişey olduğunu düşünmüyorum. kısa filmlerin en büyük olayı bişey anlatamaması zaten.


  • Photographer  (11.06.18 10:00:54) 
@acemi
ben izleyiciyim, ben neye bakacagim? Sinema ogrencileri icin falan mi yapiliyor bunlar? Normal izleyici icin degil de.

  • stavro  (11.06.18 10:08:13 ~ 10:09:17) 
kısa filmler ödül almak için, festivallere göndermek için yapılır. tabi hepsi için geçerli olmasa da çekilen her 10 kısafilmden 9 u festivaller için hazırlanır. bazı oluşumlar var üye oluyorsun, atıyorum senin gönderdiğin filmi 50 festivale sokuyor sırasıyla falan.

aceminin dediği gibi, yönetmenler ya da yönetmen adayları uzun metraj çekecek imkanlara sahip olmadan, bu yönlerini test ederler.

ilker canikligil'in falan da bi kaç kısa filmini izlemiştim mesela hiç bişey anlamamıştım.
  • Photographer  (11.06.18 10:10:47 ~ 10:16:20) 
filmler bir mesaj vermek amacıyla yapılmıyor, artık birçok film ucu açık bırakmak üzerine kurulu oluyor. Kelebekler mesela, bu akımın güzel bir uygulayıcısı mesela. Almayı beklemen gereken şey aslında bir sonuç değil, o süreçte verdiği mesajlar ve içeriğin sende oluşturduğu karşılık.

Biraz tuhaf ama gelen dalga böyle.
  • babilbaligi  (11.06.18 10:11:31) 
youtu.be

youtu.be

Gibi örnekleri dene istersen. Kısa film bambaşka bir alan, bir antreman alanı dersek çok küçümsemiş oluruz ki yer yer uzun metrajdan daha zordur. Çünkü bir şeyi kısa zamanda anlatmak güç bir iştir. Daha çarpıcı, daha keskin, daha ince zeka ürünü yapıt ortaya koyulmazsa; fikir izleyicide istenilen etkiyi yaratmaz ya da sende de olduğu gibi anlaşmazlığa sebep olur.
  • lüzumsuz adam  (11.06.18 12:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.