[]

İnternetten araba yedek parçası almak

Alır mısınız ya da alırlar mi
Sonuçta araç tamire gittiğinde hemen alıp takmak isterler
Kim internetten araba parçası alır
Ya da hangi parçalar alınır
Ne yapılırsa normal dükkandan avantajlı olur

Tesekkurler

 
abi şöyle düşün, ben çorludayım, bi parça lazım oluyor, olursa ya acayip kazık fiyat çekiyolar ya da olmuyor. bu sefer istanbuldan oradan buradan sipariş veriyolar.

bu adamlar senelerden beri bu sistemle çalışıyor.

sanırım senin bu fikrin son kullanıcıya hitap edecek. far grubu sinyal grubu, silecek lastiği, oto bakım ürünleri,aksesuar kategorisi, polen filtresi ve sanırım kullanıcının kendi değiştirebileceği çok şeye rabet olur ama bu işte isim yapman da zaman alır.


kredi kartı, taksit olayı, ücretsiz kargo müşterilerin sevdiği şeyler bence.

ayrıca hepsiburada, sahibinden, n11 gibi sitelerde bu işi yapan çok insan var.

bu adamların çoğunun kendi sitesi de vardır ama müşterilerin ilk baktığı yerler bu tür yerler olduğu için sitelere komisyon verip devam ediyolar.
  • Photographer  (11.06.18 07:43:36 ~ 07:45:17) 
"oem" parcalarda bayi ile karsilastirildiginda internette ciddi indirimler var. alman arabalari icin ben pelicanparts adli siteyi kullaniyorum su ana kadar sikinti yasamadim. turkiye'ye yollamayabilirler, yurtdisindan bildiriyorum.


  • cooperr  (11.06.18 09:20:25) 
Türkiye'de aracın marka modeline göre yedek parçayı sağlamayı başar, büyük pazar var. Hele çıkma parça da olsun var ya...

Ama hiç kolay iş değil. Söylemesi kolay, ama yapması hiç kolay değil.
  • babilbaligi  (11.06.18 09:57:05) 
Biz de alıyoruz. Disk, far, silecek lastiği, motor yağı, lastik de almış olabiliriz.


  • Lim5  (11.06.18 10:09:52) 
Türkiye'de çıkma parça için işler şöyle yürüyor ;
+ abi bir sökelim, parça hazır 300'e mal olur.
- tamam sök
+ abi söktüm, bu parça farklıymış seninki 600 oluyor maalesef.
- tamam az bekle,
İnternette 3-5 parçacı aranır. 150 liraya parça bulunur.

Sıfır parça için model, parça no ile aramadan kesinlikle almayın.
  • neymis  (11.06.18 11:07:08) 
Ben otostart.com'dan alıyordum çok onceleri. Son siparişim eksik gelince alışverişi kestim.(ben uyarınca parasini iade ettiler) Bir de fiyatlar sanayideki parçacı ile ayni fiyata gelmeye başlamıştı zaten. Niye zahmet edeyim deyip eski usule döndüm.


  • nhtzmc  (11.06.18 11:59:34) 
geçen arabanın bakımı için parçaları n11'den alıp gittim ümraniye'de bi yere, filtrelerin ikisi de uymadı, yağı da burdan alsam 10 lira daha ucuz olurdu dedi herif :/

sonuç olarak filtreleri iade edip ordaki parçacıdan ordan tedarik ettik.

bizim arabanın marka-modeli biraz cins (98 forester), sorun o yüzden yaşanmış olabilir. fakat ciks bi servise falan gidiyosanız yedek parça fiyatlarının üzerine bi şeyler koyabiliyolar.

bu dediğim parçalar yerine belki daha spesifik doğrudan araba için üretilen parçalar (ne bilim rot başı radyatör şeysi bık bık) arasaydım belki daha uygun olabilirdi, bilemedim.
  • yuto  (11.06.18 13:50:14 ~ 13:50:36) 
Ben genelde internetten almaya çalışıyorum. Çünkü aracımın bakımlarını, arızalarını kendim halletiğim için kapıma kadar geliyor parçalar. Araba için özellikle fiyat farkı olan parçaları internetten temin ediyorum. Sanayide motor yağı 130 liraydı mesela. ama yeni üretim tarihli motor yağını kargo ücretsiz 99 liraya almıştım. Hem de taksitle. Tabi yanına cam sileceği, bakım paketi(hava filtresi, yağ filtresi gibi), led ampül, şerit led aldığım için bir çok üründen parça başı ortalama 3-4 lira kâr ediyorsun.
Mesela 2015 aralık ayında, samara yag filtresi ve hava filtresi sanayide 20 liraydı. Ama istanbuldaki parçacıda indirim olunca ve her üründen beşer adet alınca hava ve yağ filtresini toplamda 10 liraya almış oldum.(50 lira para verdim. Kargoyu ben karşıladım.) Samara kalorifer peteği 70 liraydı sanayide. Ben 40 liraya aldım.
Eğer parça satan lişi düzgün esnaf ise sıkıntı yaşamadan parçanı alır ve taktırırsın. Zaten modelli arabalarda şasi numarası istiyorlar parça uygunluğu için. O şekilde sağlama alıyorlar kendilerini.
  • ceyhan prensi adana  (11.06.18 13:59:58) 
yedek parça için www.farbul.com sitesini öneririm. Site gerçekten çok harika zaten adamlar yıllardır bu işi yapıyor destek ekibi sorularınıza anında cevap veriyor. tüm ürünleri garantili aldığınız ürünü beğenmesseniz iadede edebilirsiniz daha ne olsun.


  • neverbeen  (27.12.18 18:27:44 ~ 20:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.