[]

programlama seviyesini geliştirmek?

merhaba. birkaç senedir programlama ile ilgilenmeye çalışıyorum ama nedense bi noktada takılıp kaldım. internetteki kaynaklardan falan faydalanıyorum ama yaptığım şeylerin çoğu tutoriallerden çok fazla ileriye gitmiyor. githubdaki projeleri inceliyorum içinden çıkamıyorum. kapasite yok sanırım. tabi hala bir sürü kaynak tüketmem gerekiyor ama ne bileyim. githubdaki projelere adamlar nasıl katkı yapıyorlar anlamıyorum. kocaman projelere adamlar öyle bir katkı yapıyor projenin seyri değişiyor. var mı önerebileceğiniz bir şeyler?




 
github'daki bir projeye yön verebilecek bir katkı yapmak hemen öyle hop diye olabilecek bir şey değil, siz de zaten durumun farkındasınız aslında, gelişmeniz gerekiyor.

duraklama dönemine girdiyseniz çıkmaya bakın, büyük projeleri tümden incelemektense tümevarımla incelemeye çalışın.

sadece bu projeleri incelemekle yetmez, programlamayı öğrenmenin en önemli aşaması yazmaktır. programlama kitabıyla oturup programlama çalışan insanları anlamıyorum mesela, bu tarih değil ki okuyarak öğrenesin.

Sürekli yazman denemen gerekiyor, son dönemde aşama aşama proje geliştiren youtuber programcılar çıkmaya başladı, onları takip edebilirsin. onlarla birlikte kod proje oluşturup yapabilirsin.

bir de bu işte en önemli şeylerden biri de zevk almak, sonucundan zevk alabileceğin şeylere, ilgini çeken alanlara yönelebilirsin.

Benim bakış açıma göre ortaya çıkardığın ürünün çok fazla kişiye ulaşması ve kullanılması insanı daha da teşvik ediyor. özellikle bu dönemde mobil uygulama geliştirmek bu açıdan diğer platformlara göre daha avantajlı, oraya yönlenebilirsin.

Ufak faydalı programcıklar yaparak yayımlayabilirsin.
  • ocanal  (10.06.18 23:32:31) 
Daha yürümeden koşmaya çalışıyosun gibi geldi. Geliştirdiğin bişeyler var mı? Varsa eğer bu bi işe, bi yaraya merhem bişey mi? Güthubdaki projeleri incelemek iyi güzel ama ilk yapman gereken bu değil bence. Gördüğün okuduğun şey için "bunu öğrendiğim iyi oldu, demek bu şekilde de yapılıyormuş" diyebilmen lazım ki neyi neden öğrenmen gerektiğini anlayasın. Bunun için de bir şeyler geliştirmiş olman lazım.


  • IncredibleMau  (10.06.18 23:41:06) 
@ocanal'ın dediklerine bi ek yapayım.

"Birkaç sene" genetiğe merak salıp hâlâ mantığını kavrayamamış olmak için bile çok uzun süre. Kendimden örnek vereyim. 6 ay kadar önce işten arta kalan zamanla nodejs öğrenmeye çalışıyodum. Geliştirmek istediğim bişey vardı ve bu ihtiyaç duyulan bişeydi. 2 ay önce bi telefon konuşmasındaki yanlış anlaşılma yüzünden benim aylara yaydığım o öğrenme sürecini 3-4 güne sıkıştırıp projeyi hemen hazıra hale getirmek zorunda kaldım :) yani evet, yaptığın şeyi kullanan birileri varsa eğer bu büyük motivasyon.
  • IncredibleMau  (10.06.18 23:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.