[]

Aramalı mıyım? İş

Merhaba. Bu dönem yeni mezun oldum. Mezun olmadan önce, yani 2 hafta önce bi iş görüşmesine gitmiştim. Mülakat iyi geçmişti ancak ingilizcem o departmanın aradığı kadar iyi değildi. İnsan kaynaklarındaki kadın, öteki pozisyonlar için de başvurmamı istemişti. Ben de zaten başvurduğumu belirtmiştim. Aynı gün eve döndükten sonra mülakat yaptığımız departmandaki adam beni aramış, net maaş beklentimi sormuştu. Daha sonra ne arayan oldu ne soran.

Şimdi bende sadece o adamın numarası var. Acaba o adamı aramalı mıyım? Bir gelişme var mı diye? Ayrıca öteki pozisyonlar için de değerlendirip değerlendirmediklerini öğrenmek istiyorum. Belki ikdaki kadının da iletişim bilgilerini isterim? Absürt mü kaçar?


 
olumlu ya da olumsuz donus yapmamalari tamamen sirketin ayibi. ik iletisim bilgilerini istemek absurd olabilir, ulasip bilgilendirme anlaminda donus yapmasini isteyebilirsiniz ilk etapta.


  • aviator  (10.06.18 01:39:20) 
Aramamalisin ve sormamalisin. En azindan Turkiye sartlarinda bu sekilde.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (10.06.18 01:40:05) 
@aviator, ikcının hiçbir iletişim bilgisi yok bende. Sadece adamın cep telefon numarası var. İlk görüşmeye de o adam arayıp çağırmıştı beni.

@insanlik icin buyuk bir adim, neden peki?
  • oekuklu  (10.06.18 01:42:55) 
Aramak değil de olumlu ya da olumsuz son durumla ilgili bilgi almak için mail atabilirsiniz bence. Benzer bir durum benim de başıma gelmişti ben de mail atmıştım. Dönemedikleri için özür dileyip kibar bir sekilde son durumu yazmışlardı.


  • Amaranta ursula  (10.06.18 01:57:52) 
Mail adresleri yok malesef. Telefon üzerinden irtibat kurmuştuk


  • oekuklu  (10.06.18 01:58:48) 
@aviator cunku yuzlerce kisiyle gorusuyorlar ve gercekten gorusme olumlu gectiyse en gec uc gunde ariyorlar. Arasan da digerlerinin dedigi gibi hatirlamayacaklar hebele hubele yapacaklar.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (10.06.18 02:03:27) 
ara tabii ki. aramamalisin diyenlere bakma neden aramayalim
karsilikli bir olay bu ise alarak lutufta bulubmuyorlar aslinda, onlar her turlu bilgi icin arayabildikleri gibi is basvurusunda bulunan da arayabilir. nazik bir dille pozisyonlarla alakali son durumu sorarsin

  • blacksky  (10.06.18 09:25:30) 
Beni şu anda çalıştığım şirketten, ilk görüşmeden1 ay sonra aradılar. 2 hafta aramadılar diye o iş bitti diyemeyiz.

Seni arayıp net maaş soran kişiyi arayabilirsin bence. Ne olacak yani, çalışmadığın yerden kovacak mı seni? İşe alacakları varsa da zaten sen arıyor, soruyorsun diye almamazlık mı edecekler?

İK'nın iletişim bilgisini isteme. Şirketin numarasını bul internetten. İK'dan kimle görüştüysen santralden ona bağlamalarını iste. Adını hatırlıyorsundur umarım...
  • himmet dayi  (10.06.18 12:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.