[]

Uzağı göremiyorum ve güneş ışığından rahatsız oluyorum

Doktora gideceğim elbette ama ön bilgi almak istiyorum işin ehlinden. Uzağı göremiyorum. Aynı zamanda Güneş ışığından da fena rahatsız oluyorum. Ne yapmam lazım?

1) Numaralı güneş gözlüğü mü kullanayim
2) lens takıp güneş gözlüğü mü takayım
3) kolormatik gözlük mü kullanayim

Var mı fikri olan?

 
ben lens+güneş gözlüğü şeklinde kullanıyorum.

gözün bozuksa zaten ya lens ya da numaralı gözlük kullanman elzem bence. lens daha rahatıma geliyor benim, numaralı güneş gözlüğüyle vs de uğraşmama gerek kalmıyor dışarıdayken. gözlük kullanacaksan da sürekli gözlükleri değiştirmek gerek, eziyet bence.
  • treamorg  (09.06.18 20:16:01) 
Gözyaşı damlası yazar doktor büyük ihtimalle kuruluk var bu nedenle aydınlıktan rahatsız oluyorsun.

Miyopsun büyük ihtimalle yine. Gözlük yazar keyfine göre kullan lens, gözlük, lazer ameliyat farketmez.
  • bos gezenin bos ustasi  (09.06.18 20:59:17) 
Öncelikle Lens kullanmak gibi bir düşünceniz var ise doktora Lens için ölçüm yaptıracağım diye belirtin. fiyat farkı mevcut... hem göz tansiyonuna hem göz yapısına bakılarak lens için uygun olup olmadığı ve tam ölçüler çıkıyor.

sadece göz muayenesi olursanız gözlük ile lens arasında hem miyopi hem astigmat için +0,25 / +0,50 oynuyor.

Ben 15 senedir lens kullanıyorum ve gözümde herhangi hangi bir sorun oluşmadı. ayrıca her marka güneş gözlüğü de kullanabiliyorsun.

kısaca; lens + güneş gözlüğü


Not: ışıktaki hassasiyet astigamata bağlı olabilir... odanızda sarı ışık kullanın... beyaz ışık gözü daha çok yorar
  • janavarorion  (09.06.18 21:39:39) 
numaralı güneş gözlüğü iyi


  • silver apple  (10.06.18 01:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.