[]

alka seltzer'i nasil bilirsiniz?

son zamanlarda belli bir promili gecer gecmez (uc dort gunde bir) bi tane atip yatiyor, sonra da ilgili gece sahur programina katilmiscasina temiz uyaniyorum. uzun vadede bir problem olur mu, yan etkisi ne olabilir bu veletin?

p.s: prospektuse baktim da uzun vadeli bir sey yazmiyor.


 
Placebo tamamen


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.06.18 16:36:56) 
benim mideme iyi geliyordu. gemide kullanıyordum.

ayrıca bi gün yarım şişe brandy içtim, daha önce hiç içmemiştim, çarkçıbaşı dayadı aslansın kaplansın.

ömrümde öyle olduğumu hatırlamam. vardiya geldi gidicem, gözlerimi açamıyorum resmen, o zaman da içmiştim faydası olmuştu. sanki çok içilince ayılmaya biraz da olsa faydası oluyor.

brandy çok tehlikeli, bulaşmayın, 1 litre viski içsem öyle olmam, ağzımdan ruhum çıkıyordu.
  • Photographer  (09.06.18 16:44:32 ~ 17:15:15) 
Sanıyorum bir bizde efsane. Zira her cuma-cumartesi abartarak içen Alman arkadaşlarımın evinde yok, suda çözülen asprin içiyorlar.

Yeterince su için alkol aldığınızda. Çok abartmadığınız günlerde niçin ilaç içiyorsunuz ki? Bir de içerisinde çok yüklü sodyum var, haftada 2-3 kere alınması aşırı sodyum yüklenmesine yol açabilir?

Gereksiz yere alınan her tablet zararlı. Gazetede her gün bir asprin sağlıklı yazısını okuyup gaza gelen sağlıklı yaşam takıntılı babam, bilmeden midesindeki yaranın daha çok kanamasına yol açıp mide kanaması geçirmişti.

Kontrendikasyonlarında kanama eğilimini arttırır diyor. Aşırı kullanımında da dehidratasyon sorununa değinilmiş.
  • buf-e kür  (09.06.18 16:46:26) 
suda eriyen aspirin, her türlü ağrı kesiciden daha faydalı çünkü semptomdan ziyade kısmen de olsa sorunu çözüyo.

midenle veya pıhtılaşmayla ilgili bi sorunun yoksa bi zararı olacağını sanmıyorum, her halükarda içkiler arasında ve gece sonunda sıvı tüketimini arttırmaya çalış, faydası olur.
  • yuto  (09.06.18 17:36:38) 
@buf-e kür, uc dort gunde bir biraz abarttigimdan kullaniyorum, amaci disinda degil yani. suyu hic eksik etmesem de, alkali gunler bariz iyi geliyor ama azaltayim bi yamugu cikarsa uzun vadede.

placebo olma ihtimali sifir, limonlu cola +1. alkasiz 5-6 bira, alkali 10 biradan daha kotu uyandiriyor nitekim. kisiden kisiye degiskenlik gosteriyor yahut, iki apranax'in yapamadigini sak diye yapiyor baloncuklarini sevdigim.
  • ateistanbul  (09.06.18 17:56:57) 
asprine katilmis sodyum bikarbonatla sitrik asit demek vucudumun ihtiyaci. alka seltzer placebo ise, ben de aslinda yokum. placebo olmadigini, icerigini/amacini bilmeyen deneklere soda niyetine icirerek de test edebilirsin.


  • ateistanbul  (09.06.18 23:25:13) 
sevgili acemi,

sorun su ki aksamdan kalmalik denen olgu, placebo etkisi ile yok olacak bir sey degil; fiziksel semptomlari hayli keskin. alka seltzer ictigimde sabahlari fizyolojik olarak sorunsuz uyaniyorsam (istisnasiz bu boyle) bu ilacin islevini yaptigini gosterir. icine ab-i hayat suyu da koysalar boyle, tarla faresi kani da.

soyledigin gibi placebo etkisiyse ve ben 4-5 litre bira icip, sadece bu arkadasi tukettim diye "temiz kalkis" yapabilen bir beyne sahipsem, dusunce gucumle sen, dayi ve reklamcilari ayni masada bulusturacagim bir gun.
  • ateistanbul  (10.06.18 02:02:39) 
alkanın aspirinden farkı mideyi de rahatlatması. hangover için evde alka yoksa aspirin de tercih edebilirsiniz her türlü faydası dokunur.


  • yuto  (10.06.18 15:49:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.