[]

spor sorusu (şişman mı zayıf mı kas yapar)

diyelim ki kilolu kilolu/yağlı biri body buiding yapacak. bu kişinin öncelikle kilolarından kurtulup yani zayıflayıp mı sonra vücut kasması gerekir yoksa direkt mi yapmalı?

ikinci kişimiz de zayıf, kuru olsun. bu kişinin de direkt vücut yapmaya başladığını düşünelim.

1. soru zaten ilk kişinin içinde var. yani önce kilo verip sonra mı yapması gerekir?
2. soru ise bu kişilerden hangisi daha avantajlı? gerçi ilk sorunun cevabı önce kilo vermesi gerekirse, otomatik olarak ikincisi daha avantajlı oluyor.

 
Birinci kişi şişmanlama sürecindeki yaptığı şekilde değil, doğru makro dağılımıyla alması gereken kaloriye +500 kalori ekleyerek en az 6 ay-1 sene beslenip ağırlık çalışmalarını yapmalı, bu şekilde belli bir miktar kas kütlesi inşa edecektir, aynı zamanda zaten şişman olduğu için antrenmanlarda ve günlük yaşamında yağdan bol miktarda enerji üretip yağ oranını düşürmeye başlayacaktır ama yağ oranı için asıl çalışması, 1 senenin sonunda, belli bir kas kütlesi inşa ettikten sonra kalorilerini kısıp diyet uygulaması gerektiğinde başlayacaktır, bu şekilde de fazla yağdan kurtulup kas kütlesini daha detaylı hale getirecektir. Ha bunu kolaymış gibi anlatıyorum ama ben bunu başaran çok kişi görmedim açıkçası bu yaşıma kadar, belki birkaç kişi. Yani üzmek istemem ama şişman her zaman şişmandır derim ben.

İkinci sorunun cevabı; İkisinin de çok avantajı yok. Yani şişman için düşüncelerim yukarıda ama aşağıda birkaç şey yazacam onun için tekrar. Zayıf-skinny kişilerin de metabolizmaları çok hızlı çalışıyor, yani kabaca anlatmak gerekirse, vücudu o kası oluşturacak kalorileri sürekli yakma eğiliminde oluyor, o nedenle çok yemek yemek durumunda kalıyorlar, yani burada 4000-5000 kalori arası bir miktardan bahsediyorum. Bu hem ekonomik olarak yıpratıyor hem de makro ayarlaması doğru yapılmazsa kas kütlesi yerine sadece göbek de büyüyebiliyor o zaman da skinny fat oluyorlar. O nedenle zayıf kişinin çok şahane bir makro ayarlaması, çok şahane çalışma programı ayarlaması gerekiyor. Aslında skinny adamın işi bu anlamda daha zor, ama başarırsa mükemmel vücuda sahip olan da yine skinny adam oluyor.

Şişman adama tekrar gelirsek, şişman adamın metabolizma yavaş olduğu için kas kütlesini koruyacak kalorileri muhafaza edebiliyor, ayrıca kütlesine göre daha fazla ağırlık kaldırabileceği için daha kısa sürede daha çok kas inşa edebiliyor ama bunlar genelde estetik vücuda çok sahip olamıyorlar ve başta da dediğim gibi, çok dikkat etmezlerse tekrar şişmanlayabiliyorlar.
  • angelus  (09.06.18 13:45:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.