[]

Bayramda Bozcaada'ya Gidiş-Dönüş

Arkadaşlar merhaba,

Bu bayramda 2-3 gün kadar Bozcaada'ya gitmeyi düşünüyoruz, ancak daha önceden gitmediğim için özellikle bayram dönemi olduğu için bazı sorularım mevcut. (Gidişi Arife günü, dönüşü Bayramın 3. günü olarak düşünebilirsiniz)

1) İnternette bloglarda vs. biletiniz için önceden rezervasyon yapın gibi tavsiyeler olmasına rağmen Gestaş şuan için online rezervasyonu açmadıklarını söylediler. 1 saat öncesine kadar gişeden bilet alabilirsiniz diyorlar. Yoğunluğa kalıp saatlerce beklememek için Geyikli'de saat kaçta olmalıyız? (Örneğin sabah 8'de orada mı olmalıyız yoksa diğer saatlerde de olur mu?)

2) İstanbul Anadolu Yakasından Geyikli'ye arabayla gideceğiz. Direk İzmit Köprüsünden geçip Geyikli'ye gitmemiz mi daha mantıklı yoksa Trakya'dan gidip Eceabat-Kilitbahir'den araçla Çanakkale'ye oradan da Geyikli'ye gitmek mi daha mantıklı. Kilitbahir-Çanakkale arasındaki yoğunluk o dönemde nasıl olur ? Eğer sabah 8'de Geyikli'de olmamız gerekiyorsa sanırım 5:30'da falan Kilitbahir'den karşıya geçmemiz gerekecek gibi gözüküyor.

3) Bozcaada'da arabasız ulaşım sıkıntısı olmayacaksa bir tercihimiz de arabayı Geyikli'de uygun bir yere bırakıp, yaya olarak Bozcaada'ya geçmek. Orada bayram dönemi yoğunluğu nasıl oluyor. Arabayla geçsek pişman olur muyuz, yoksa inanılmaz bir kalabalık olmuyor mu ?

Bunların dışında başka tavsiyeleriniz varsa onlara da açığız.

Teşekkür ediyoruz.

 
Çok abartmissin


  • dramadi  (09.06.18 13:02:57) 
online rezervasyonu takip edin rezervasyonsuz çile çekersiniz. En önemlisi dönüş. Eğer dönüşte rezervasyon yoksa en az 3-4 saat kuyrukta beklersiniz. Ben olsam arabayla geçmeyi tercih ederim. günbatımı, koylar vs için araba şart. Merkezde ücretsiz otopark alanı var.
Bu arada bayramda bozcaadaya gitmeyin.

  • goodman  (09.06.18 13:08:09 ~ 13:08:26) 
@dramadi

Daha önceden gitmediğimi, bayram yoğunluğundan çekindiğimi söylemişim. Eğer bayram zamanı gittiysen yoğunluk yoksa düzgünce söyleyebilirsin o kadar yoğunluk olmuyor diye.
  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (09.06.18 13:08:55 ~ 13:09:13) 
gestaş için dönüş çok daha sıkıntılı. biz geçen sene giderken çok önceden dönüş biletimizi almıştık, bi arkadaşım sallamayıp, tatile 3-5 gün kala almaya çalışıp alamamıştı. dönüşte de 4-5 saat kadar beklemek durumunda kalmıştı binebilmek için. en son kafayı yemek üzereyken gelmişti sıra. /:

bayram zamanı/bağ bozumu vb. gibi özel bir dönem de değildi üstelik. sizin bahsettiğiniz zaman için düşünemiyorum bile.

bozcaada küçük. o yüzden kalabalık bunaltabiliyor. bayram dönemi için büyük bir dezavantaj; ben olsam kesinlikle gitmezdim bu dönemde.

ha küçük ama gidecekseniz adada araba lazım bence, denize girilecek koylara, şarap fabrikalarına vb. yerlere gönül rahatlığıyla gidebilmek adına. yoksa akşamları vakit geçireceğiniz yerlerde araba gerekli değil tabii. bir de yokuşu bol; araba pratiğiniz az/yetersizse, daracık sokaklarda diğer arabalara yol vermeye/park etmeye çalışırken talihsiz anlar yaşayabilirsiniz bolca. biz sinirden arabanın el frenini çekip "yeter" nidaları ve çığlıklar eşliğinde ağlayana rastladık lkdfjs.

bu arada, düşünüyoruz dediğiniz için sorayım dedim, konaklamayı ayarladınız mı? malum ada, kapasite sınırlı; yer bulmak konusunda sıkıntı yaşamayın sonra?

ha son olarak, ada pahalı, haberiniz olsun.. tüm yazdıklarım gitmeyin e çıkıyor ama siz bilirsiniz tabii hehe. iyi tatiller.
  • treamorg  (09.06.18 14:01:02) 
Direkt 3. maddeden başlayayım. Adayı biliyorum. Araçsız ulaşım daha iyidir. Eğer ada dışında bir yere gitmeyecekseniz araçsız gidin. Geyikliye bile götürmeyin aracı binin otobüsle gidin mis gibi.

Merkezde kalacaksan adada otomobile ihtiyacın olmayacak. Zaten ufacık yer, bir de dar sokakları var. Boşuna eziyet. Bayram gibi yoğun zamanlarda feribot kuyrugu inanılmaz oluyor. 4-5 saat yol gidip en az 2-3 saat feribot bekleyeceksin bir de. Dönüş daha da felaket.

koylar için sabah erkenden akşam gün batımına kadar 10 dakikada 1 minibus kalkıyor. taş çatlasın 15-20 dk gidiyorsun oturarak. Rüzgar gülleri dersen oraya da araç gidiyor. Çok lazımsa bir taksicinin kartını al bir telefonla istediğin yere götürür. Ya da lazım olunca adada araç kirala.

Ama defalarca gittim birçok yerini gezdim daha 1 kere arabaya ihtiyaç duymadım. Açıkcası bozcaada gibi bir yerde araba biraz amelelik.
  • anten  (09.06.18 22:40:17 ~ 22:44:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.