[]

Yne Fazla mı Uçtuk be Gençler?

Yav, seçimden bahsediyorum.

Yine twitter’da sağda solda görüyorum sanki kesin kazanacakmışız modunda herkes. Neredeyse şimdiden zafer turuna çıkacaklar. Bir coşku, sevinç, umut. Bu sefer olacak bu iş hissi. Tabi Muharrem İnce’nin etkisi yadsınamaz, herkes adamın etrafında kenetlendi.

Ama metropoll, sonar gibi muhalif anketçiler bile tayyibi en az 45 gösteriyor. Daha Kandil’e girilecek, ikinci turda Saadet oyları AKP’ye gidecek vesaire.

Yani demem o ki, bir tokat daha yiyeceğiz galiba, çok mu uçtuk yine?

Ne dersiniz?

 
referandumda da erkenden seviniyorduk. çok tehlikeli


  • dog day afternoon  (08.06.18 23:55:00) 
Maalesef %53 ile 2. turda alacak.


  • valentinov  (08.06.18 23:55:22) 
İlk tur 50.9 ile alacak... Saadet yüzde 1 geçerse hdp 10 ü geçerse herkese benden çay.,.


  • benaslindayohum  (09.06.18 00:20:43) 
Ilk turda tayip almazsa ben de hicbir sey bilmiyorum.
Hatta 1 saatligine kadin uzeri simli kadin ayakkabisi giyme sozu bile verdim bir arkadasa oyle soyleyeyim.
Trump'in seciminde de secilmeyeceginden hic suphem yoktu ve yanildim. Gerci koskoca yatirim sirketleri bile yanildi o secimde:)
Keske bunda da yanilsam. Kadin ayakkabisi sikinti degil. Ama hic mi hic sanmiyorum.
  • stavro  (09.06.18 00:24:35 ~ 00:30:15) 
Muhalefet eskiye gore biraz daha kenetlendi sadece o. Bir de sadece cevremizi goruyoruz. Ne yazik ki yuksek bir sinif ayrimi var. Ilkokul mezunu ciftci, ortaokul mezunu cayci, lise mezunu tamirci, universite mezunu memur ne dusunuyor bilmiyoruz.


  • Traveller  (09.06.18 00:32:59) 
benim düşüncem rte net bir şekilde ilk turda alacak cumhurbaşkanlığını. yalnız 1 sene sonra erken seçim olacak ve cumhurbaşkanı değişecek..

en büyük sebebi ekonomi olacak.
  • ssiradanbirigibi  (09.06.18 02:09:53) 
Açıkçası umudum yok benim. Evet-Hayır gibi iki basit seçenekli oylamada bile Evet çıktıktan sonra, devamında çok bir şey beklemiyorum. Kazanılsa bile mühürsüz oy olur, trafoya iguana girer, öyle olur, böyle olur; gerçek oy oranından haberimiz bile olmaz. İlk turda işin biteceğini düşünüyorum. 10 yıldır her seçime “Bu seçimi kesin almamız lazım” deyip oturuyoruz; oyumu tabii ki vereceğim ama yıldım artık. Öğrenilmiş çaresizlik oldum.


  • aychovsky  (09.06.18 02:57:48 ~ 03:01:06) 
Evet çok uçtuk ama uçmadan da olmuyor ki? Şu an yurtdışına gidip yerleşme imkanım yok, uzun bir süre de olmayacak hem maddi nedenlerle hem de köprüleri yıkıp gitmem gerektiği için (ailedir evliliktir vs). Biraz olsun gelecekten yana ümitli olmak istiyorum. Medeni bir Türkiye'de yaşama imkanım varmış gibi kendimi kandırmak istiyorum. Birazcık daha kandırsak, biraz daha uçsak ne çıkar?


  • Sulfoxaflor  (09.06.18 10:18:03) 
Cok fazla sorun var. Multeci sorunu, feto sorunu, kurtlerin hapse atilmasi gene ve en onemlisi ekonomi cok kotu. Akp'nin tek guvencesi secim baraji.


  • baldur2  (09.06.18 10:23:42) 
bu iş hava işi, insanları etkileme işi. biraz uçmak lazım, o havayı yakalamak lazım ki kararsızlar bu havadan etkilensin "hmm bu adam kazanıcak galiba" desin, sandığa gitmeyecek olanlar gitsin. herkes demiyor mu özgüvenli aday lazım diye, alın size fırsat işte.


  • Bruce  (09.06.18 10:30:30) 
Cok fazla sorun olmasi demek oyu dusecek demek degil. Boyle bir korelasyon yok.


  • stavro  (09.06.18 10:32:03) 
İlk başlarda güzel bir giriş yaptılar ama şimdi söndü gibi. Bu da bana bu zamana kadarki diğer seçimleri hatırlattı. Dolayısıyla, benim umudum yok. Taş devrine dönmeden durmayacağız diye düşünüyorum. Arada yanan yaşlara üzülüyorum kendim gibi. Gerçekten daha bu işin trafosu var, mührü var, var da var. Bunları da düşününce pek ihtimal vermiyorum. Daha kemik kitlesinin yüzde 45 olduğuna gelemedik bile... Şu elitist kesim (ki bence bütün olanların müsebbibi bunlar) hâlâ akıllanmadı, farkına bile varamadı olan bitenin.

Bence uçanlar fazla uçuyor, ben umutsuzum ama gider oy kullanırım. Ancak, bir beklentim yok.
  • skooma  (09.06.18 10:53:34 ~ 10:55:52) 
ben hiç sevinen görmüyorum. etrafımdaki herkes çalışıyor.


  • babilbaligi  (09.06.18 11:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.