[]

Yedek Subaylık vs Kısa Dönem

Sorularımı sıralayayım:

1. gemi inşa mühendisiyim. askerlik yapmak istediğimde denizci olarak mı yapacağım?

2. uzun dönem yapmak istesem tercih hakkım var mı? yoksa ne çıkarsa bahtıma mı?

3. uzun dönem olunca maaş dışında ne fark ediyor?

 
1. bu atama ile yapiliyor. boyle bir sart yok. karaci da olabilirsin havaci da.

2. uzun donem isteme hakkin var. istersen cikma ihtimali yukselir. cikmama ihtimali de var.

3. orduevlerine girebiliyorsun, kalabiliyorsun. devlet memuru oluyorsun.
  • tabudeviren  (08.06.18 23:58:46) 
1. Şansına
2. Tercih ediyorsun, ama TSK'nın asteğmenlik için bazı kriterleri var sanıyorum. O da biraz şansa.
3. Asteğmen oluyorsun, eğer meslek kurasına düşmezsen bildiğin (sanırım) bölük komutanı oluyorsun. Rahat bir askerlik bekleme, aksine daha çok sorumluluğun olduğu bir askerliğin oluyor. Görev yapacağın yere göre sabah 8 akşam 5 iş gibi oluyor. Hafta sonu nöbetin yoksa hiç uğramıyorsun falan. Ama bunları esneklik olarak gör, kebap askerlikmiş diye bakarsan hata edersin. Komutanların da senden çok çalışmanı isteyecekler.
  • malheiros  (09.06.18 00:07:26) 
askerliğin bedellisi dışında rahat olduğunu zaten düşünmüyorum da, kısa dönem olunca emir eri olup yat asker kalk asker emirlerine gelememekten çekiniyorum. gerçi fiziken asker olmaya pek uygun biri değilim zaten, zayıfım :(


  • dog day afternoon  (09.06.18 00:12:52) 
Ben denizci olarak yaptım. Birlikte vardı gemi inşaat mezunu ama kimse bilemez. İhtiyaca göre karacı da havacı da olabilirsin. İzmir de olabilir Diyarbakır da.

KD yaparsan çok kafan ağrımaz, görev alırsın usta birliğinde %99. maksimum 22 gün acemilikte canın sıkılır.

Astek yaparsan Eğridir de 3 ay tecavüze uğrama ihtimalin var. Astekliğin acemiliği komando eğitimidir, zordur. Sonrası ise sefadır. Maaşını alır 8-5 çalışır lojmanda kalırsın.

Tercih hakkın yok diye biliyorum ama 10 senedir askerlikle alakam yok.
  • bos gezenin bos ustasi  (09.06.18 00:19:53) 
1- yüksek ihtimalle kısa dönem olursun, ihtiyaca göredir alımlar. Senden önceki meslektaşlarına bakarak ihtimalleri görebilirsin ama ben görmedim gemi inşaa mühendisi. ama şans çok büyük faktör, açık öğretim mezunu asteğmen de gördüm.
2- tercih hakkın var aama tamamen mesleki asteğmen olman zor, takım komutanı olman da tmamaen şans.
3- yedek subayla kısa dönem arasında dağlar denizler kadar fark var, kısa dönemin tek artısı kısa olması. kısa dönemde herkes senin komutanındır, komutanım komutanım diye gezersin ortalıkta. 21 yaşında uzmanlardan emir alır hakaret yiyebilirsin. yedek subay olursan 20 yıllık başçavuşların bile komutanı olursun kimse sana bişey diyemez sen dersin. 8-5 mesai yaparsın sonra keyfine bakarsın maaşını alırsın subay haklarından yararlanırsın vs faydası bitmez.
  • syabk  (09.06.18 00:25:21) 
kısa dönem yapınca nasıl geçiyor günler? içtimadan falan bahsediyorum. konuya oldukça yabancıyım


  • dog day afternoon  (09.06.18 00:31:10) 
6 gibi kalkarsın içtima, kahvaltı ,mıntıka , sonra görevine göre çalışmaya başlarsın, akşam olur, işlerine bağlı olarak ne gerekiyorsa yaparsın ve yat saatinde içtima alınır yatarsın sonra sabah yine baştan. tabi gazino gibi yerlerde çalışıp akşamları da çalışabilirsin yapacağın işe göre değişir.


  • syabk  (09.06.18 01:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.