[]

Ingilizce ogrenmek icin roman okumak?

Ne derece etkili bir yontemdir ve tavsiye ettiginiz bir roman, kitap vs. var mi?




 
Etkili ama dizi/film kadar degil bence.
Tavsiye edebileceğim bir şey yok sadexe sunu diyebilirim;
Agirdan baslayip motivasyon düşürmeyin
Sevmediğiniz bir seyi sirf ingilizce diye okumayin
Her seyi anlamaya calismayin, her cumleden sonra sözlüğe bakmayin.
Bir de her zaman denir ama konusmak en onemlisi. 2 haftadir is dili fransizca olan bir yerde calisiyorum, 4 aydir kendi basima calistigim fransizcadan 10 kat daha fazla sey ogrendim.
  • logisticsmanager  (08.06.18 23:50:28) 
tavsiyem: rahatça okuyup anlayabileceğiniz en basit metinlerden başlayın. roman değil, öykü veya makale bile olur. ikide bir sözlüğe bakmayacağınız bir şey okuyarak ısının.


  • tabudeviren  (08.06.18 23:55:53) 
Okuman gelisir. Ben A2 - B1 oldugum zamanlar Harry Potter'a baslamistim.


  • Traveller  (09.06.18 00:13:07) 
Öğrenmek için değil de, geliştirmek için olabilir. Harry Potter tavsiye etmem. Çoğunu okudum, oradan öğrendiğim kelimeler makale okurken hiçbir işime yaramıyor. Amaca göre çalışma yapmak lazım.


  • dissendium  (09.06.18 00:21:24) 
bence sil baştan öğrenmek için zor, ancak geliştirmek için faydalı bir yöntem. temelde ingilizce bilsen dahi çok yorucu gelebilir başlarda. şimdi türk ama hayatı boyunca hiç okuma yapmamış bir adamın eline bile türk edebiyatından bir eser tutuştursan okur ama anlamaz muhtemelen. çok az ingilizce biliyorsan cümlenin ne ifade ettiğini anlamaksızın verimsiz okumalar yapabilirsin. bu durumda dizi/filmin etkisi yazılı esere göre daha daha yüksek oluyor (bence).

diğer durumda tabudeviren+1, hele öykü, makale kısmına kesinlikle katılıyorum. darlanmazsın hem.

kitap olarak aklıma şu an the perks of being a wallflower geldi.
dorris lessing'in öyküleri de kolay okunuyordu gibi yer etmiş kafamda.
  • treamorg  (09.06.18 00:23:55) 
tabudeviren +1

basit olan hikayeler inanılmaz faydalı. diziyle miziyle kıyaslamak -hatta genel olarak herşeyi kıyaslamak ne kadar doğru bilemiyorum- yanlış bence. her bir egzersizin kendine has diğerlerinde bulamadığın bir faydası mutlaka var.
  • klar  (09.06.18 00:28:14) 
hevesinin kacmamasi icin biraz da olsa anlayabilecegin roman-kitap-makale okumani tavsiye ediyorum.


  • tomcruise  (09.06.18 00:42:16) 
geliştirmek için etkili ama başlangıç seviyesindeysen bezdirir seni. daha önce türkçe’sini okuduğun, iyi bildiğin bi romanı oku, çok işe yarıypr.


  • everythingok  (09.06.18 10:56:54) 
Rahatça okuyabileceğin değil de, hafif zorlanacağın şeyleri okumaya başla ve sürekli tekrar et. 10-15 sayfalık hikaye mesela, al onu 10 kere oku.


  • noluyo yaa  (09.06.18 11:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.