[]

Çocuğunuzu başka çocuk dövse?

çocuk eve ağlayarak gelse?

7 yaş erkekler.

ne yapmalı?

karşı ebeveyn anlayışsız-hödük.

olay farazi.

 
Valla tartışma olacaksa hödük falan dinlemem, giderim kapılarına. Ama yetişkin, okumuş etmiş bir insan olarak sakin olmam gerekir. O yüzden önce hanıma söylerim, çocuğun anasıyla konuşması için. Bu tip durumlarda kadınların konuşması daha iyi oluyor. Benim hanıma da artistik yaparlarsa savaş çıkarırım. Çocukken ben de kavga ettim. Olaya dayak yemek olarak değil de kavga etmek olarak bakıyorum ben. Çok da abartmamak lazım.


  • dissendium  (08.06.18 22:27:13) 
Kendime hakim olamayip anlayissiz babasina girisebilirim. Sonra derim ki farzet senin cocuguna boyle yaptilar.


  • stavro  (08.06.18 22:46:40 ~ 22:47:21) 
Çocuğa dövüşmeyi öğretin parçalasın öbürünü. Türkiye'de böyle, biz böyle büyüdük. Çünkü ana babanın çocuktan farkı yok.

Ha isveç'te falan oturuyorsanız gidin öğretmenle ebeveynle görüşün tabi.
  • bos gezenin bos ustasi  (08.06.18 22:48:12) 
Bir kerelik bir durumsa olabilir. Kendi çocuğuma kavgadan uzak durması gerektiğini öğretmeye çalışırım. Ama zorbalığa uğruyorsa ve kavga olayı olağan bir şeye dönüşüyorsa ebeveyniyle konuşurum. Mecburen anlayacak.


  • Nature Works  (08.06.18 23:15:29) 
şimdi dövme var, dövme var.

bacağına tekme attı, yok kolunu ısırdı gibi tek bi hareketten oluştuysa, ilk seferde bir şey yapmam muhtemelen.

ha bildiğin pata küte girişmeli, sistematik bir dövme eylemi söz konusuysa 7 yaşında falan dinlemem, çocuğun velisi hödük olsun olmasın muhakkak tepkimi gösteririm. çocuğun davranışının normal kabul edilemeyecek seviyede olması öncelikli olarak bu durum hakkında etraftakileri uyarmayı da gerektirir diye düşünüyorum. okul ortamında olduysa öğretmenle de muhakkak konuşurum.

çocuğum olmadığı için cevap da farazi tabi.
  • treamorg  (08.06.18 23:52:32) 
bos gezen +1


  • 038576  (09.06.18 00:25:15) 
evebeynine bildirin bence, cocugunu tembihlesin. yigenim icin ayni olay birkac defa basimiza geldi, ise yaradi bu yontem. ayiptir ya, bu ne?


  • tomcruise  (09.06.18 00:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.