[]

dün şöyle birşey denedik - instagram insanların reklam alanı mı?

derdini sikeyimciler okumasın. kendi çapımızda küçük bir analiz yaptık. zamanı değerli olan lütfen okumasın :)
,
,
,
,
,
,
,


bir kahvecide arkadaşla oturuyorduk. yan çaprazımızda bir kız grubu oturuyordu.

masaya oturmadan önce arkadaşım kızlardan sandalye istedi. aldı sırtı dönük oturdu.

ben ise tam çaprazlarında kaldım, yüzüm onlara dönüktü diyebilirim.

arkadaşla anlaştık. ordaki kızlardan birinin adını biliyormuş. ikimiz ekleyelim instagramdan bakalım kimi kabul edecek dedi. ikimiz de ekledik.

benim instagram profilim şöyle. profilde kendi resmim var. kocaman bir kafa ve güneş gözlüğü :d bioda birşey yazmıyor. takip edilen takipcimden fazla. gizli profil.

arkadaşımın iste profilinde internet sitesi ve yaptığı işle alakalı şeyler yazıyor. şekilli şukullu fotolar. takipci sayısı takip edilenden oldukça fazla.

tiplerimiz ortalamanın biraz üstüdür.

arkadaşım sürekli instagram üzerinden tanışıyor. mesaj atıyor, takipleşiyor vs. ben ise tam tersi.

bu konuyu irdeledik biraz. senin güzel resmin yok neredeyse dedi. güzel resimler çekmek lazımmış. ben çekerim sana dedi. kabaca söylemek gerekirse kendi reklamını yapamıyorsun bu yüzden kısır bir döngüye giriyorsun dedi. seni sadece etrafındaki kızlar tanıyor ve ilişkilerin onlarla iyi oluyor ama etrafa açılamıyorsun gibisinden konuştu.

geçende bununla ilgili bir anket yapmıştım ama insanlar gerçekten instagram üzerinden konuşuyor tanışıyor buluşuyor. evlilik hikayelerine girmiyorum bile.

kızlar, hani o "takip et" ve "mesajı kabul et" butonuna bastırmak için insanın kendisini içerdiği fotoğraflar yeterli mi?

 
Herhangi bir bağlantıyla tanımadığım kişilerse eklemiyorum ben. Şu anda Instagram’da duyurudan bildiğim üç kişi falan var sanırım, onun dışında herkesi gerçek hayatımdan tanıyorum. O yüzden resmi ne olursa olsun fark etmezdi benim için herhalde.


  • sopiro  (08.06.18 15:55:10) 
24 yaşındayım. 12 yaşımdan beri interneti aktif olarak kullanıyorum. boklamadığım ortam, tanışmadığım adam kalmamıştır. instagram'a birkaç ay önce arkadaşlarımın ısrarıyla "dank memes"ten mahrum kalmamak için girdim. rahatlıkla söyleyebilirim ki gördüğüm en aptal, en toksik, en beyinsiz ortam. aynı düşüncelerim instagram'da "takipçi kasan" ve "kendini pazarlayan" insanlar için de geçerli.

ha işle alakalı bi' durumdur (profesyonel bir işten söz ediyorum burada) ona lafım yok da gayet sıradan ve vasat insanların kendini yıldız gibi hissetmesi için çıkarılmış bi' uygulama işte, bunun gazına gelip de fenomen olmakla uğraşan veya gününün yarısını insta'da geçiren adam gözümde gerzeğin önde gidenidir.

hayır amaç ne onu da anlamıyorum. evet herkes iyi hissetmek ister de ben bunun için mesela insta'da takipçim olsun değil de çok düzgün vücudum olsun, iyi yaptığım birkaç spor olsun, kendi alanımda/işimde iyi olayım, etrafım beni sevip sayan ve benim sevip saydığım insanlarla çevrili olsun, enstrüman çalabileyim falan isterim. abi "fenomen olmak artık çok kolay!" diye parayla takipçi satan sayfa gördüm. bu nasıl bir manyaklık benim aklım almıyor. 3 kişiyi takip edip 3 bin kişi tarafından takip edildiğinde ne oluyor yani?

ben mesela komikli sayfaları takip ediyorum. en başta arkadaşıma sordum, "bu ne saçmalık ya, 1 milyon takipçisi var ama gizli sayfa. niye gizliyorlar bunları?" diye. "onu bilmiyorum da x (başka bir arkadaşımız) gizli olmayan sayfalara takip atmıyor mesela" dedi. JASFAJSFSAKAFA. bu ne lan?
  • der meister  (08.06.18 16:05:26) 
Ortalama kızlar için gözlemim evet yönünde. Profilin public olması, bio'da afilli bir şeylerin yazması, fotoğraflar (bu işe kafa yorup fotoğraf çektiren arkadaşlarım var) kızların kararını etkiliyor.

Ha böyle şeylerden etkilenen kızlarla tanışıp takılıyorlar o kadar. Hiç sevgili olan, evlenen duymadım.
  • crown  (08.06.18 16:08:24) 
Sadece ego kasayim, kizlar begensin az biraz dm den yuruyim diyorsan evet onemli. Cunku bu tarz insanlar bunlara bakar. Ne kadar havali kendini begenmis yaptiklarini goze sokarsan bircok kiz dedigin butonlara basar.

He ben yapar miyim, yapmam. Tanimadiklarimi takip etmiyorum.
  • bugun hava gunluk gureslik  (08.06.18 16:25:55) 
ee kız kimi ekledi? (gıybet taym)

soruna gelecek olursak: bu konuda karşındaki de önemli
kendisi de kişisel fotoğrafını koyan biri değilse umursayacağını sanmam fotoğrafların olup olmamasını ve takip et-mesajı kabul et kısmına rahatlıkla basar.
bağzıları da aman takipçim artsın da feyk hesap bile olur kafasında, onlar zaten hemmen ekler diye düşünüyorum
sonuç olarak bence etkisi olmaz fotoğrafın
  • serbest gezen koala  (08.06.18 16:36:51) 
sen birine mesaj atıyorsun, yani kendini pazarlıyorsun bir yönde, bir ürün gibi düşün, taleple geliyorsun değerlendiriliyorsun. tabi ki reklam önemli, iş hayatında da aşk hayatında da hatta arkadaşlıklarında bile.

kıza mesaj gelmiş, senin iç dünyanı, karakterini nerden bilsin ordaki resme bioya bakıcak tabi, cool resimler her zaman artıda

evlilik mevlilik onlar sonraki iş sen önce tanışmaya odaklan.
  • hopp  (08.06.18 22:22:07) 
birşey yanlış anlaşılmış sanırım. evlenmek gibi bir niyetim yok sadece uç bir örnek olarak sundum.


  • false pretension  (08.06.18 22:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.