[]

5 yillik laptopta isinma problemi

merhaba, 5 senelik samsung laptopumu 2 senedir temizletmedim. garantisi bitti. arkadasim "ben temizlerim" deyip vidalarini bozdu, ben de bu islerden anlamam diyerek evimin yakinlarinda bilgisayarciya goturdum. adam isinma probleminden dolayi icinin zarar gormus olabilecegini, temizlerken sogutucuyu cikardiginda %50-60 oraninda goruntu kaybi riski oldugunu, her isinan bilgisayarda bunun yasandigini soyledi. bilgisayardan anlamam ama hic boyle bir risk duymamistim daha once. arkadaslara sordum, cogu o adama guvenmemem gerektigini soyledi. kimisi de dedi ki bilgisayar zaten eskiyse ve isiniyorsa o riski al, yoksa baska bir seyden dolayi bozulacak. boyle bir risk gercekten var mi? haftaya kadikoy yazicioglunda bi bilgisayarci bulup goturecegim laptopu.




 
Böyle bir risk ilk defa duyuyorum. Belki de bilgisayarı sökerken görüntü aktaran kablolara zarar vermekten korkuyor ve bunun ayağını şimdiden yapıyor olabilir..


  • twelfth  (08.06.18 15:16:03) 
Hiç duymamakla birlikte saçma buldum.


  • crostata  (08.06.18 16:11:12) 
saçmalamış, zaman içinde termal macunlar kuruyor ısı iletim özelliği kayboluyor ve hava kanalları da tıkanıyor sorun sadece bu. termal macun yenilenecek, hava kanalları temizlenecek.


  • orpheus  (08.06.18 17:44:11) 
Bence bilgisayarcı kendini baştan sağlama almak için sıkmış.
Laptopumu defalarca açıp ssd, ram falan taktım. Soğutucuları söküp termal macun yeniledim. Elbette her müdahalede ufak tefek riskler vardır ama işini bilen biri için bu oran binde bir dahi değildir. Beyin ameliyatı mı bu?

  • shotcrete  (08.06.18 18:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.