[]

Sıfırdan genel matematik öğrenmek

Açıköğretimde 3 ders sınavına gireceğim. 21 temmuza kadar matematiği yalayıp yutmam gerek. Bunun için kursa gidecektim ama matematiği iyi olan arkadaş birlikte çalışırız dedi.
Buna ek olarak bana çook çook anlaşılır biçimde öğretebilecek bir kitap v.s. önerir misiniz? Çünkü matematik bilgim hiç yok.
Konular:
-Kümeler ve Sayılar
-Denklemler ve Eşitsizlikler
-Fonksiyonlar
-Üstel ve Logaritmik Fonksiyonlar
-Yüzde ve Faiz Hesapları
-Doğrusal Denklem Sistemleri ve Matrisler
-Türev ve Uygulamaları
-Integral ve Uygulamaları

 
bu konularda anllatıyor mu bilmiyorum ama ales çalışırken yutub'da bi adama rastladım, sınav bitti, yine açtım izledim yani o kadar güzel anlatıyo :) orkun dikmen adamın adı. diğerleri o kadar rezalet ki parlıyo herif. ama kafalı bi de, belli. TÜM MATEMATİK İLGİLİLERİNE TAVSİYE OLUNUR. LAYKINIZI EKSİK ETMEYİN :) (yüksek sesle söylemek istedim:)


  • neynep  (08.06.18 11:43:19) 
21 temmuza kadar bunları öğrenmek ve hatta pekiştirmek için için özel ders almanızı öneririm. çünkü son iki konu gerçekten zorlayacaktır. bunun dışında kitap olarak antrenmanlarla matematik, aktif matematik ve karekök sıfır önerilebilir.


  • rakicandir  (08.06.18 11:57:10) 
Vizeniz 0 puan dahi olsa finalden 43 puan aldığınızda dersten geçebiliyorsunuz eğer GNO 2.00 üzerinde kalırsa. Bu durumda konulardan eşit sayıda soru çıkarsa son 2 konu 5 soru eder. Onlara hiç bulaşmayıp kalan 6 konuyu daha güzel çalışıp 15 sorudan yanlışsız 9 doğru veya 15 soruda en fazla 5 yanlış ile geçecek kadar puan elde edebilirsiniz.

Not: 3 ders sınavlarında geçmişte çıkmış sorulardan sorulma oranı da normalden daha yüksektir.
  • crostata  (08.06.18 15:12:55) 
@crostata bu hesaplama için sana özellikle teşekkürler dostum :)


  • six packsiz  (08.06.18 23:58:06) 
khan academy.


  • anten  (09.06.18 22:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.