[]

ödenmemiş kredi borcu ve ayın son gününün pazara gelmesi (acil !!)

merhaba pek bi değerli duyuru sakinleri;

kyk öğrenim kredisi borcunu yapılandırmış ve son 3 aydır düzenli olarak ödemiş bulunmaktayım. ama elim bir dalgınlık sonucu şubat ayını ödemeyi unuttum. pazartesi ödemeyi düşünürken, bu ayın 28 çektiğini onunda pazara denk geldiğini geç farkettim :( sorularım şunlar:

1- şimdi bunu pazartesi tıpış tıpış ödeyebilir miyim? yani bankadakiler (ziraat) bi güzellik yapıyorlar mı bu son günün pazar olması münasebeti ile. nasıldır bu işin prosedürü? ay biter, hesap kapanır, soğuk su mu içilir ?

2- krediyi taksitlendirirken, sözleşmede taksitlerin düzenli ödenmemesi halinde, sözleşmenin iptal olacağı, borcun eski düzende geri isteneceğine dair bişiler okumustum. bu mudur yani? 1 gün geç ödedim diye yine 3 ayda bi 900 lirayı toka mı edicez :/

3- eğer 2. sorunun cevabı "maalesef öyle" ise tek yol net üzerinden ödemek gibi görünüyor. fakat ziraatin online işlem menüsünde kyk ödemesi gibi bi seçenek yok. internetten, ya da telefondan halletmem mümkün müdür? hesap numarası filan belli midir kyk nın?

bu konuda bilgisi olup, yol gösterenlerin duacısı olurum, yolu bursaya düşenlere de iskender ısmarlarım :) olm çok kötü girecek bak yoksa :/

 
bankamatikler ödemiyor mu? ayrıca hiç bir bankanın son günü pazara gelen borç için, pazartesi ödediğiniz zaman sorun edeceğini sanmıyorum. ben de çok denk geldi hiç bir şekilde ne faiz koydular ne bişey ettiler. gerçi kyk borcum olmadı ama...


  • sert yerden yavas  (27.02.10 21:08:30) 
resmi islemlerde son odeme tarihi herhangi bir resmi tatile (h.sonu, bayram, seyran) denk gelen odemler icin takip eden ilk is gunu son odeme tarihi olarak gecerli olur. rahat olun pzt.si normal olarak odersiniz.


  • helenart  (27.02.10 21:23:10) 
@sert yerden yavas : şimdi ay içinde kart ekstresinin son gününde olsa bu durum bende içim rahat davranıcam, ama ay sonunda olunca tereddüt ettim. bildiğim kadarı ile her ay sonu sayım, kontrol işleri vs oluyor.

birde bankamatikten ödenebilir mi hiç fikrim yok açıkçası, o konuda da bilgisi olan paylaşırsa çok makbule geçer.

@helenart: sağolun, içime su serptiniz vallahi :)
  • kojiro  (27.02.10 21:25:22 ~ 21:26:53) 
normal şartlarda helenart'ın bahsettiği gibi oluyor ancak sözleşmede bazen şart koyuyorlar eğer taksit günü tatil gününe denk gelirse bir önceki iş günü ödeme günüdür diye , bir gün geç ödesen bile kredi sözleşme iptal olmaz , daha doğrusu ben hiç olanını görmedim.


  • JD  (27.02.10 21:54:08) 
kyk, sanirim bu sozleyeme JD nin dedigi biri madde koymus. 30 kasim bayram tatilene denk gelip 1 aralikta yapilan odemelerde kurumun aldigi bir karar ile gecerli kabul edilmis. sanirim sizin icinde bir sorun olusmasi ihtimali var.


  • helenart  (27.02.10 22:30:21) 
@helenart: anlamadım şimdi. sorun oluşması ihtimali var derken ?? 1 aralıktakiler kabul edilmişse benimki de edilmez mi?

şimdi şu sözleşmeyi araştırdım. tam göremedim öle bir ibare.
www.kyk.gov.tr şuradaki duyuruda şöle bi ibare var: """Ödeme planlarında yer alan taksitlerin, ait olduğu ayın son iş günü mesai bitimine kadar ödenmesi gerekmektedir.""" buradan ödemem gereken tarihin cuma günü olduğu sonucunu mu çıkarmalıyım :(

ya hadi ödeme kaçtı diyelim. yok mudur bundan sonraki süreci bilen :/ """Aylık taksitlerin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde borçlu [...geçici 4 üncü madde] hükümlerinden
yararlanamayacaktır.""" demişler. e tamam yararlanamicaz da ne gelecek başımıza bi bilsek.


bunu duyuruyu gören yeni üniversiteliler, burs almayı düşünenler. alacak olanlar: almayın abicim yaa, her türlü dert, ödemeye çalışırken bile dert
  • kojiro  (27.02.10 22:48:43) 
Bildiğim kadarıyla, herhangi bir ödeme ilgili, sözleşmede özel madde konulması gerekmeksizin, tatil gününe denk gelen ödemeler takip eden işgünü yapılır. Bu genel bir kuraldır. Örnek: Vergi ödemeleri, SSK ödemeleri. Son ödeme günü 28 Şubat Pazar ise, bu tarihi takip eden ilk işgünü olan 1 Mart Pazartesi olmalı.

Ziraat'te yakınım olup pazartesi bilgi edinebilirim, tedirginlikhucresi et cimeyl kom'a e-posta atarsanız.
  • uyuklayankedi  (27.02.10 23:13:15) 
tam olarak o dediginiz ibaredeki durum söz konusu ancak 818 sayili borçlar kanunu şöyleder

" 3 - CUMA VE TATİL GÜNLERİ

Madde 77 - Bir cumaya veya kanunen tatil olarak kabul edilen diğer bir güne tesadüf eden vade kendiliğinden bu günü takip edip tatil olmıyan ilk güne geçer. Hilafına mukavele muteberdir."

su an 31 ocak yerine 1 subatta ödeme yapanlarda genellikle dilekce vermis ama henuz cevap alamamislar.

kisisel tahminim siz odeminizi yapin. yuksek ihtimalle bu sefer yönetim kurulunda bu konuyu genel olarak cözecek bir karar cikacaktir. en kotu sorun mahkeme de cozulur ama sanmiyorum ki isi bu kadar uzatsinlar.

gecici madde 4 den yararlanamayinca, zaten 6183 ile takiben alinan borcunuz eski duruma doner ve tamami uzerinden faizi ile yasal takip baslatilir. turkcesi ile anlasmayi bozarsan tamamini isteriz arkadas olayi :)


bi de son kisimdaki ogudunuze katilmamak elde degil :)
  • helenart  (27.02.10 23:14:34) 
vakit ayırıp cevap verenlere çok teşekkür ediyorum. pazartesi öğrenicez artık son durumu. iskender teklifim geçerlidir hala :) yardımsever duyuru sakinlerine can feda. ehe :D


  • kojiro  (28.02.10 00:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.