[]

irandan gelen sığınmacı iki genç

Bu gençlerin ajan-araştırmacı vs gibi bir olayları olduğunu bir tek ben mi düşünüyorum?




 
Var bi mallık gençlerde... ajan ihtimali düşük bencd...
adamlar bizim saftirik laik kitleyi iyi trollledi... dövmesi var diye idam edilecekmiş:)))) dövmesi olmayan iranlı yok... :)
saçları boyalı diye kızın kolu kesilecekmiş:))) yahu İranlı kadınların makyajı ve boyalı saçı meşhur...
  • benaslindayohum  (07.06.18 21:00:07) 
ben sadece iki mal genç olduklarını düşünüyorum.

ama daha aptalları, dövme için iran'da idam edileceklerine, kolunun kesileceğine falan inananlar.
  • wilhelmwasmuss  (07.06.18 21:02:16 ~ 21:02:34) 
Wilhelmwasmuss +1 insanlar duyar kasacak yer arıyor


  • aquarium  (07.06.18 21:15:45) 
Ajan falan olsa bu kadar salak bir yalan soylemez, cunku aninda ortaya cikabilecek bir sey. Ya baska bir nedenden dolayi Iran'da araniyorlardi ve kactilar ya da kacarken yakalaninca korkup boyle bir yalan soylediler. Zina, escinsellik vb gibi bir durumdan dolayi araniyorlardiysa Turkiye'de bunu soylemeye korkmus olabilirler diye dusunuyorum, en mantikli aciklama olarak bunu buldum.

Insanlarin bunu yemis olmasi baska bir konu. Ortalama bir Turkiyeli'nin Iran yasalarinin ayrintilarini bilme ihtimali yok denecek kadar az ve boyle bir seyi Twitter'da anlik gorunce tepki gostermesi cok normal. Cok fazla kisinin aklina gelmez acip Iran yasalarina bakmak.
  • evrim halkasi  (07.06.18 21:47:47) 
nevşin mengü şöyle bir şey yazmış konuyla alakalı

İran'da saçı boyalı diye kol kesilmez, veya kişi dövmeli diye idam edilmez. ama devlet sizi idam etmek isterse bir bahane bulur. İran devleti "özgür ruhlu" gençleri sevmez. Saçı mora boyalı kız, dövmeli oğlan devlete göre rejim düşmanıdır
  • fasko  (07.06.18 21:48:35) 
iranlı bir arkadaşım var. ona anlatıp sordum olayı. durumun ciddi olduğunu, dönerlerse idam da dahil olmak üzere ciddi problemler yaşayacaklarını söyledi. Birleşmiş Milettler'in bu tip durumlar için bir maddesi olduğunu ve ona göre muamele yapıldığından bahsetti.

götünüzden atmayın.
  • giovanne  (07.06.18 22:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.