[]

spor hakemliği

merhabalar
sporla iç içe bir hayatım var
geçenlerde caferağa'da liselerarası bir basketbol maçına denk geldim ve maçı sonuna kadar keyifle izledim.
hakem heyeti dikkatimi çekti
amatör branşlarda basketbol hakemi olmak için neler yapmak gerek?

tenis, yüzme, futbol hakemliği de olur
haftaiçi çalıştığımı belirteyim
yer: istanbul

 
futbol, basketbol, voleybol, otomobil sporları gibi branşlarda direkt ilgili branşın federasyonu veya il hakem heyeti falan belli dönemlerde belli bölgelerde kurs açıyor. duyurularını web sitelerinden takip edebilirsin. eğitimlere katılıp sınava giriyorsun. fiziki yeterlilik şartları falan var işte. sonrasında lisans alarak ufak ufak başlıyorsun bir şeyler yapmaya. tenis ve yüzmeyi bilmiyorum ama aşağı yukarı aynıdır onlarda da durum.


  • nrmnm  (07.06.18 09:54:34) 
Neredeyse 10 yıldır motorsporları gözetmenliği yapıyorum.

Soruların olursa yardımcı olurum.

Genel olarak @nrmnm'ın dediği gibi basit bir kayıt süreci oluyor. Sonra ufak ufak görevler almaya başlıyorsun. Bizde her etkinlik için sitede kayıtlar alınıyor, talebe göre görevlendirme yapılıyor sonrasında.
  • chicha  (07.06.18 10:18:17) 
geçenlerde izlediğin maç sanırım ya final maçıdır ya da 3.lük*4.lük maçıdır ondan heyecanlı olmuştur, ben basketbol hakemliği yapıyorum, basketbolda saha hakemliği için 30 yaş sınırı var, artı daha geçen aylarda aday hakem kursu açılmıştı, sanırım bir dahaki kurs 2 yıl sonra filan açılır, masa hakemliği için yaş sınırı yok, hakem kurslarını takip etmek iyi olacaktır.


  • blue rebel motorcycle club  (07.06.18 23:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.