[]

Askerlik-Bacakta Kalıcı Hasar ve Rapor

4 yıl kadar önce ters bir hareket sonucu aşil tendomu kopardım. Normalde kolay kopmaması lazım ama bende tendinit de varmış, kopası gelmiş. Bir dizi medikal hata ve geç kalma sonucu o bölgede çok fazla ödem oluştu. Aşil tendonu kopması insanın başına gelebilecek en büyük sakatlıklardan biriyken ek olarak ödem oluşması iyileşmeyi çok zorlaştırdı. Çok fazla kas kaybına uğradım ve bacağımda şekil bozukluğu da oluştu. Ameliyattan sonra iki ay fizik tedaviye gidip doktorun verdiği hareketleri uygulamaya çalışmama rağmen az gelişme sağlayabildim. Sağ bacağım şu anda da bariz şekilde zayıf. Yürümeyi engellemiyor ama hafiften aksıyor. Koşmama ve spor yapmama engel oluyor. Bu durumda askerlikten muaf olabilir miyim? Eğer mümkünse bu süreçte ne yapmalıyım? Benzer durumda rapor alanınız var mı?

Medikal hata: Şişli Etfal Hastanesi'ndeki acil servis doktoru aşil tendonumdaki bıçak saplanmasına benzer ağrıyı tarif etmeme ve hafiften oluşmaya başlayan ödeme rağmen basit bir burkulma muamelesi yaptı. Muayene bile etmeden dikloron krem yazıp eve gönderdi. Ortopediste çıkıp ameliyat olana kadar geçen üç günde ödem hızla arttı. Aşil tendonu kopmasında hemen müdahale çok önemliyken geç kalmama sebep oldu.


 
www.msb.gov.tr şu yönetmelikte 6649'dan itibaren hastalıklar listesi var. kas iskelet hastalıkları listesine bir göz at. net bir bilgim olmamakla birlikte yürümekte zorlanan ve koşamayan bir insana önce erteleme sonrasında elverişli değildir raporu verirler diye tahmin ediyorum. normal şekilde askere gidecek gibi şubeden başvuru yapıyorsun. aile hekimine durumunu anlat seni ortopediden (başka sorun varsa ilgili diğer branşlardan da)hastaneye sevk etsin. kararı oradaki ortopedi doktoru ve tsk heyeti belirleyecek.


  • nrmnm  (07.06.18 08:45:18) 
tek başına yeterli değil. Kilo ne durumda? Ya da başka rahatsızlık var mı?


  • goodman  (07.06.18 10:45:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.