[]

genç ve yaşlı arasındaki zaman algısı

33 yaşındayım, zaman hızlı geçiyor, daha demin google fotoğraflar 3 sene önceki bir fotoyu paylaştı otomatik olarak, şok oldum, daha 2 sn önce yaşadım sanki.

Zaman yaşlanınca daha hızlı oluyormuş..

Sormak istediğim, gençler, 20 21 olanlar, sanki hiç yaşlanmayacaksınız gibi değil mi? sanki hiç ölmeyeceksiniz? ben de yaşadım 20 21 ken o yüzden iyi biliyorum bu hissi. doğru mu biliyorum?

 
çünkü beyin, geçen zamanı, bugüne kadar yaşadığın ömrünle kıyaslıyor.

nasıl ifade edilir bilemedim. 5 yaşından, 10 yaşına kadar yaşayan bir çocuk, geçen 5 yılı, önceki yaşadığı 5 yılla kıyaslayıp "bir ömür daha yaşamışım" derken, 50 yaşındaki adamın 55 yaşına kadar yaşadığı 5 yıl, bugüne kadar yaşadığının onda biri. o yüzden zaman ona hızlı geçiyor gibi geliyor.
  • kibritsuyu  (06.06.18 21:21:38) 
kibritsuyu super aciklamis. 25'den sonra hizlaniyor kesinlikle, 30'dan sonra kopuyor ozellikle coluk cocuk islerine girildiyse. 30-35 arasi benim icin ultra hizli gecti nasil 35 olduk anlamadim.


  • cooperr  (06.06.18 21:26:24) 
Ben demek ki yaşlı doğmuşum :( 9-10 yaşındayken zaman yavaş geçiyodu evet ama 14 yasimdan şu ana(22) çok hızlı geldim bence. 2010 dünya kupası mesela çok yakın bi zaman gibiydi benim için.


  • nundu  (06.06.18 21:51:14) 
Evet genç olmaya alışkınım ve hiç yaşlanmayacakmışım gibi geliyor. Ciddi ciddi söylüyorum :(


  • helena  (06.06.18 22:18:02) 
Yaş 43 oldu. Sanırım şu anki en büyük problemlerimden biri budur. En can sıkıcı zamanlarda bile saatin inanılmaz bir hızla hareket ettiğine dair bir algım var. Yapmak istediğim birçok şeyi iptal ediyorum. Çünkü zaman yok. Depresif kişilerde de bu tür bir problemin olduğuna dair bir şeyler duymuştum. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum. Ama yaş ilerledikçe kötüleşen bir sorun bu. Tabii kendi adıma konuşuyorum.


  • puyule  (06.06.18 22:50:52) 
25 yaşındayım. O "hiç yaşlanmayacakmış gibi" hissini geride bıraktım ben. Bildiğin daha yaşlı hissediyorum kendimi. Zaman bana şu anda daha yavaş geliyor. Sabah uyanınca akşama kadar yıl geçmiş gibi hissediyorum. Genel olarak baktığımızda da bu tip yaşlarda daha fazla şey yaşıyoruz. İlköğretimi 8 yıl okuyorsun diyelim. O 8 yıl içinde çok büyük değişimler yok. Her gün aynı okula gidiyorsun. Ama 25-30 gibi yaşlar çok hareketli. Üniversiteden mezun oluyorsun, askere gidiyorsun, işe giriyorsun, evleniyorsun, çocuğun oluyor... Bunların hepsi toplasan 5-6 yılda oluyordur. Bu da hızlı olarak algılanıyor. Bir de zaman kişinin yaşam tarzına göre de değişir. Her gün bilgisayar başında oturan adam hiçbir şey fark etmeyebilir.


  • dissendium  (06.06.18 22:52:50) 
32 yaşımdayım emeklilik hesapları yapıyorum. çok yoruldum. hayat çok yorucu.


  • ergenpezeveng  (07.06.18 03:01:27) 
kibritsuyu'nun aciklamasi en makul olani.
Ve evet, yas ilerledikce hizlaniyor. 30 yasindayim ve muthis ivme kazandi. en son 25 idim ve bir anda 30 iken buldum kendimi oyle soyleyeyim yani.

  • stavro  (07.06.18 04:32:56 ~ 04:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.