[]

Şarap-Alkol fiyatları

Çok yakın zamanda özellikle şarap fiyatlarının çok arttığını görüyorum. Alkol ürünlerine ilave vergi zam vs mi geldi? Baktım bulamadım çok bir şey.

Örnek olarak Kayra Buzbağ Rezerv 48-50 TL iken 78-80 TL olmuş. Frontera'lar 39-42 TL iken 48-50 TL olmuş. 25-30 TL bandındaki şaraplar 37-39 TL olmuş.


 
Dolarin yukselmesi onemli. Sarabin filtresi de, sisesi de, sisesinin mantari da, sisesinin uzerindeki kagit da, kagidin uzerindeki murekkep de, kagidin basildigi makine de, sisenin mantari da hatta kimi durumlarda uzum de yurtdisindan geliyor. Iscilik ucuz diye bu urunler burada uretiliyor iste.


  • Traveller  (06.06.18 15:04:52) 
Traveller +1

Yakıt (mazot) fiyatları da önemli. Tüm dağıtım markette son tüketiciye gelene kadar en az iki farklı kamyonla taşınıyor.
  • farabi  (06.06.18 15:10:05) 
carrefourdan sava alıp için.


  • dramadi  (06.06.18 15:33:41) 
evet bende dikkat ettim cok zam var son birkac gunde


  • kamyonsans  (06.06.18 15:36:33) 
evet uçmuş fiyatlar. yine de uygun fiyatlı seçenekler var hala. doluca'nın kav boğazkere-öküzgözü'nü aldım dün migros'tan. 44,90'dı fiyatı. kutman'ın meyve şarapları da 37'di. daha önce beğendiğim concha y toro uçmuş! 74 falandı galiba.

biradan daha hesaplı şarap. iki bira 15 tl. bir şişe şarap alınca en az üç dört gün yetiyor bana. zamlarda vergi, maliyet vs ok ama bunun da etkisi var bence.
  • runagain  (07.06.18 09:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.