[]

klima temizliği

Merhabalar. Klima ile ilk senem. temizliği yaptırmak gerekiyormuş. Ama servis çağırıp ne olursa olsun diye 200-300 liralar verme gönüllüsü değilim. Fakir ama klimalı bireyler var mı acaba aramızda? Klima temizliği yaptırıyor musunuz dönemlik?




 
lan ona para verme izmir de yaşıyorsan sevabına yaparım para da almam. altı üstü 5 vida söküp filtreleri yıkayıp soğutma yapan yerdeki tozları temizleyip kapağı kapatacaklar.


  • guneyk  (06.06.18 11:13:41) 
+ içeri antibakteriyel bir sprey sıkılıyor a şart değil.
50 TL ye yapmaları lazım ya da klimanın kapağını kaldırın, filtreleri sökün yıkayın kurusun, yerine takın

  • kisa  (06.06.18 11:18:27) 
istanbul'da yaşıyorum. he iyi o zaman, ben de yaparım ya:D sevindim. bi de gaz basma olayları, ya da periyodik bakım filan gerekiyor mu (yine fakir ölçekte düşünürsek)


  • neynep  (06.06.18 11:23:04) 
Her sene o kadar kapasiteli temziliğe gerek yok.

Kapağı kaldırın içerideki filtreleri sökün, iki tanedir yüksek ihtimal. Herhangi bir vida olmaz, elle sökeceksiniz basit bir mantığı var.

Musluğun altında yıkayın, ama yıkarken ters yönü kullanın. Yani kapağı söktüğünüzde filtreye baktığınız yön tozları tutan taraftır, siz erkasından suyu akıtın ki tozxlar daha rahat dökülsün.

herhangi bir ısıtıcı ile kurutmayın, hemen kurur zaten iki sallayın fazla suyu dökün bırakın kurusun.

2 senede bir de ilaçlı temizlik yaparsınız, gerçi ben camsil kutusuna çamaşır suyunu koyup sıkıyorum :)
  • John Bloor  (06.06.18 11:34:48) 
Ben kullanıldığı zamanlarda 2 ayda bir yada ayda bir filtrelerini yıkıyorum. Servis çağırıp temizlik yaptırmadık hiç.


  • curukturpkokusu  (06.06.18 12:01:03) 
klimadan pis koku gelmeden yaptırmana gerek yok. yoğun klima kullanılan bir bölgede oturuyorum. ben 100tlye yaptırdım ancak klima motorun el ile ulaşılaçak bölgede değilse vinç lazım o zaman fiyat artar.


  • mikahakkinen  (06.06.18 12:37:06) 
çok teşekkür ederim.
@John Bloor, o şekilde yapayım.

@mikahakkinen, vinç mi (0.0)
  • neynep  (06.06.18 13:33:06) 
klima motorları ulaşılamayan yerde olunca vinç tutup klimacıyı motora yakın yere çıkarıp işlem yaptırıyorlar.


  • mikahakkinen  (06.06.18 19:51:58) 
yetkili serviste çalışıyorum.

klimanın dis ünitesine bakım yapılmıyor.
ic üniteyi sokup getieiyorlar. parçalara ayırıp özel bir maddeyle yıkıyorlar.kurutuyorlar gazını vakumlayip sistem temizliği de yapıyorlar. sonra gaz basılıyor yeniden.
geri getirip takıyorlar.

aylık filte temizliği yapılmış, evde uygun şartlarda kullanılmış klimalar icin 3-4 yıldan önce gereksiz.
klimanın büyüklüğüne göre 125-150 arası ücreti var.
  • strawberry first  (06.06.18 20:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.