[]

Oy vermeyecek arkadaşlarınızı nasıl ikna ediyorsunuz?

malum gündem bu aralar seçim.

dün de arkadaşlar arasında lafı açıldı öyle konuşmaya başladık. bir arkadaş oy kullanmayacağını söyledi. son 3-4 seçimdir oy kullanmaya gitmiyormuş zaten.

hiçbiri benim düşüncemi temsil etmiyor diye bi savunması var. malum kişiye zaten vermiyor.

ben de vermediğin her oy dolaylı şekilde malum kişiye fayda sağlıyor diyorum. o nasıl bi mantık diyor. açıklıyorum. ee her türlü onların oyu çok işte diyor.

sormak istediğim şu kişiye şu partiye oy vermeyi ikna etmek değil, sandığa yönlendirmek.

ne gibi argümanlar sunulabilir ya da sunuyorsunuz?

 
Niçin insanların seçimlerine karışıyorsunuz? Açıklamışsınız bitmiş, gerisi onun bileceği iş. Bana böyle argümanlarla gelene ağzının payını veriyorum. İlk seferinde nazik davranmış ama ısrar ederseniz öyle olmayabilir.


  • evrim halkasi  (06.06.18 12:22:10) 
@evrim halkasi

burada demek istediğim tutun kolundan, yapışın yakasına, sıkıştırın bunaltın onu ve sandığa götürün değil.

farklı örnek ve argümanlarla karşıdaki insanda "aa evet sandığa gitmeliyim" düşüncesini oluşturmak.

yoksa kimsenin tercihine karıştığımız yok.
  • eeb  (06.06.18 13:32:46) 
@evrim halkası başkasının seçimleri hepimizin hayatını etkiliyor onun için karışıyoruz. Bi oy kullanmayan insana saygı duymamız kalmıştı.


  • pastörizesüt  (06.06.18 13:42:45) 
evrim halkasi + 1
Açıkçası, değiştirmeye çalışmıyorum kimsenin fikrini. Oy vereceğim ama sonuçta biri gelip benim fikrimi değiştirmeye çalışsa en iyi
İhtimalle “He he” der geçerim. İkinci tura kalsa istemeye istemeye gidip oy vereceğim aday da var içlerinde. Biri bana gelip “Oy ver” diye ikna etmeye çalışsa ters bile tepebilir. Adaylar insanlara “Kırk katır mı, kırk satır mı” hissi veriyor olabilir. Malum şahıs kadar şu anki adayları da istemeyebilir. Kim gelse, ondan şikayet edecektir. Benim isteğim, görüşüm onu etkilemez ve ilgilendirmeyenilir de açıkçası. Şu aşamada başkasının görüşü beni ne kadar etkiliyorsa, ben de başkasını o kadar etkileyebilirim. Hiçe yakın.

Belki sempati duyduğu aday varsa, onun iyi özelliklerindn bahsedilebilir en fazla. Negatif bir “Başımıza bunlar gelecek”tense, pozitif bir “Yav, şu adayın şu özelliğini beğeniyorum ben” biraz daha az düşmanlaştrıcı.
  • aychovsky  (06.06.18 13:54:01 ~ 13:59:26) 
biri yanımda herhangi bir partiyi överken onu dötümle dinliyorum genelde.


  • for day to break  (06.06.18 13:54:37) 
Siyasetçi değilim, filozof değilim, sanatçı değilim; vatandaşa yön vermek onları aydınlatmak gibi bir misyonum yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bana verdiği yükümlülükleri yerine getiriyorum sadece. Oy vermeyecek kimse, vermediği oyu ile neye hizmet ettiğinin farkında değilse, o zaman müdahale edilebilir; ancak tamamen politik görüşleri uyarınca kendini temsil etmediğine inandığı hiç kimseye oy vermeyeceğini dile getiriyorsa, oy vermenin bireysel bir ifade biçimi olsa da toplumsal yansımaları olduğunu ve bu noktada bencil olmamak gerektiğini söylerdim.


  • fırt  (06.06.18 14:20:22) 
Uzun uzun yazdım sildim, bir yandan evrim halkası haklı gibi ideal dünyada öyle olması lazım ama ideal dünyadan çok uzağız, bu bakımdan da bence herkes gidip görevini (zaten git-gel 30dk'dan fazla sürmez) yapmalı. Ha tatil planı vardır bir şeydir bilemem ama bu gidişle ileride 300 dolar (=3000 tl mesela?! YTD.) maaşıyla tatile gidemeyecek hale gelirse de kendinin de payı olduğunu bilmeli.

Bence aç Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini koy önüne. Belki etkilenir.
www.kultur.gov.tr
  • nhk ni youkosu  (06.06.18 14:52:04) 
Olay kisinin tembelliginden degil oy vermek istememesinden kaynaklaniyor. Kendinize is edinip onun secimleri beni etkiliyor diyorsunuz da o is oyle degil. Mucadele edecekseniz bu insanlarla degil, onlarin secimlerinin sizi etkiledigi %10 barajiyla mucadele edin. Size kolay geliyor, icinizi rahatlatiyorsunuz boyle yaparak, ulkeniz icin bir sey yapmis hissediyorsunuz da oyle degil iste.

Kolay kolay oy vermemezlik yapmam, partimi secime almadi sevgili YSK. Bulunsugum yerde bagimsiz aday da yok, mevcut adaylara da gunahimi vermem. Sirf apolitik duruma dusmemek icin 350 km yol gidip gecersiz oy verecegim mesela. Gelip birileri "ama senin kararin beni etkiliyor" deyince cildiriyorum. Ben gazi copu davayi sorusturmayi yerken nerdeydin? Sadece senin hayatin mi var? Senin sacma sapan verdigin oylar da benim hayatimi etkiliyor.

Sen dili kullandim ama direkt soru sahibine degil, genel olarak soyluyorum. Cok fazla var bu tiplerden ve sinir bozuyorlar.
  • evrim halkasi  (06.06.18 16:08:18) 
@evrim halkasi

sakin ol. öncelikle öyle ben cop yedim, gaz yedim, davam var edebiyatını bir kenara bırakalım. kendi adıma konuşacak olursam ben de yedim o gazdan, ben de kalkana copa maruz kaldım. şimdi eşitiz ve sen oradayken ben de buradaydım diye mi başlamam gerekiyor sözüme. yani bunları yaptığım için seninle muhatap olabilirim ve bu konuyu tartışabilecek seviyede olduğumu kanıtlamış mı oluyorum?

taraf olduğun siyasi partinin seçime katılamayacak olmasına üzgünüm. fakat bu %10 barajı ile uğraşmak için önümüze referandum getirdiler de kalkmasın diye propaganda mı yaptık da halkı bunu değiştiremediği için suçlar şekilde bununla mücadele edin diye tenkit ediyorsun.

bazı insanlar gerçekten bir kıvılcım arar. bir olaydan bir sözden etkilenir ve olaya bakış açısını 180 derece değiştirebilir. benim sormak istediğim bu gibi şeylerin neler olabileceğiydi. bir örnek, bir alıntı o kişiyi sandığa gitmeye teşvik edebilir diye düşünüyorum.

sen (evet genel olarak değil direkt olarak sen) bu tiplere çok da sinir olma. cop yediğini, gaz yediğini belirterek arada bir bu apoletini parlat ve bir şeyler yapıyorum hissini taşı.

insanları demokratik hakkını kullanmaya teşvik etmek farklı git şu partiye oyunu ver, bu kişiye bas demek farklı. binin tepesine o oyu bir şekilde ve kime olursa olsun verdirin demiyoruz. nesini anlamakta zorluk çektiğinizi anlayamadım.
  • eeb  (06.06.18 16:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.