[]

köpek pasaportu nasıl çıkarılır?

selamlar arkadaşlar

internette elbette bu konuda yazılmış şeyler var ama 6 aylık bir köpek sahiplenmek istiyorum şu an ama türkiye'de köpek ve ben viyana'da yaşıyorum. bundan dolayı da bu konularda bilgisiz olduğum için tam olarak nasıl hallolcağını bilmiyorum.

sanıyorum ki bütün aşıları tamamlanmış olması gerekiyor sonrasında da bazı testler için ankara'daki enstitüye yollanıyor. bunun her adımını kendim mi yapıyorum yoksa veterinere götürünce onlar bu konuda hizmet sunuyor mu?

teşekkürler

 
burada aşısı olan bir kediyse zaten pasaportu vardır, kimlik kartı gibi düşünün. türkiye'de köpeğin yanında olan kişi onu veterinere götürecek. sonra çip takılacak. kuduz aşısı yapılacak (ya da varsa son bir senede yapılmış yenilemeye gerek olmayabilir) sonra kan alınıp ankaraya veteriner gönderecek. siz sadece parasını ödeyeceksiniz. 800 tl kedi için aldılar çip+kan alıp teste yollama vs. iki haftada ankara'dan test sonucu gelecek.
sonra yurtdısına çıkmadan birkaç gün önce bu sonuçla tarım bakanlığına gideceksin bir izin kağıdı alacaksın. köpeği de isteyebilirler. o da bir 150 tl civarı. sonra pasaport, test sonucu ve izin kağıdı ile çıkabiliyorlar. gelmeden önce köpeğe uçaktan bilet almayı unutma. uçuş günü yer yok deyip almayabiliyorlarmış.

bunların hepsini kedi için yeni yaptırdım. köpek de muhtemelen böyledir ama bir fark varsa siz yine araştırın tahmini bu tarz bir işlem ama..
  • kaputt  (05.06.18 14:59:25 ~ 15:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.