[]

Fikrini değiştirmiş ama oy pusulasında akp logosunu gören sağcı ne yapar?

Sizce? Bence ilahlaştırdıkları adamın yıllar süren baskısı, dominantlığıyla korkusundan gider yine akp'ye verir gibi geliyor. En çok bundan korkuyorum ya. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Haksız mıyım sizce?




 
Haklısın. AKP seçmenini kahir ekseriyeti hayal kırıklığına uğramış ve partilerinden yılmış durumda. Ama bunu açıkça dile getiremiyorlar.

Son zamanlarda bir kaç sağcıyla konuştum. Ekonomideki beceriksizlikten, kürt meselesini çözemediklerinden, diktatörleşmeden, akplilerin zenginleşmesinden falan bahsettim. Başlarıyla, yüz ifadeleriyle onaylarak dinlediler ama sonunda da "ama biz erdoğan'ın hatrına oy veriyoruz" dediler. Bütün suçu akp kadrolarına yükleyip erdoğan'ı yalnızlaştırma ve ilahlaştırma diskuru geliştirmiş durumdalar. Hangi eleştiriyi yaparsam yapayım "Erdoğan iyi çevresi kötü" diyorlar.

Bir de Türkiye tarihinde hiçbir zaman bu kadar fanatik kitlesi olan bir parti olmadı. Fanatiklerin partiden kopması zordur. Ben bunu evliliğin sonlandırılmasına benzetiyorum. Bizim gibi ülkelerde eşler ilk kavgada soluğu mahkemede almıyor. Kadınlar ilk tokadı yiyince hemen avukatını aramıyor. Yıllarca yıllarca kavga edip her iki tarafta bitip tükenince ancak o zaman istemeye istemeye boşanıyorlar. Erdoğan ile akp seçmeni şu an kavgalı. Ama bu yakında boşanacakları anlamına gelmiyor.
  • amortisman  (05.06.18 01:15:54) 
Senin korkman anormal. Siyaset yalan dolan. Takılma bu kadar. Muharrem gelince huzur ve mutluluk getirmeyecek emin ol.


  • sirahmet  (05.06.18 01:23:34) 
Ben chp düşmanlığıyla büyümüş bir aileden geldim. Akpartide koşturdum zamanında ama geç de olsa ne olduklarını gördüm.(ailece gördük)
5 kişilik ailemde 4 kişi muharrem ince'ye oy verecek. 1 kişi de meral akşener'e.
Belli kemik kitle var "laiklik elden gidiyehh" kafasında olan. Bu kemik kitle haricinde az buçuk kafası basan zaten akpartiden vazgeçti
  • ismira007  (05.06.18 01:37:51) 
Açıkçası muharrem ince'nin konuşmalarını dinledikçe geleceğe dair umutlarım yeşeriyor. Mutlu oluyorum.


  • ismira007  (05.06.18 01:38:36) 
Sanmam. Türkiye'de sağ kesimin satışı acımasızdır. Buna en güzel örnek, onlarca yıl elini eteğini öptükleri Fetullah'ı ilk anlaşmazlıkta nasıl sattıkları. Seçmen satarsa dönüp yüzüne bile bakmaz...


  • babilbaligi  (05.06.18 02:43:14) 
taraftar kitlesi erdoğan'dan vazgeçmez. en dip, yüzde 25 oyu var.

bu seçimde en fazla yüzde 40 alacağını düşünüyorum erdoğan'ın, akp ondan daha az oy alacak.

meral akşener değil de, muharrem ince ikinci tura kalırsa; klasik, cehape camileri ahır yaptı, kur'an'ı yasakladı gibi söylemler tavan yapacak ve klasik chp/sol düşmanlığına oynanacak. dinciliğin, milliyetçiliğin dibine vurulacak.

ama gördüğüm bir şey var ki, kimi muhalif insanlarda var olan "ne yapar eder alır bu seçimi" ön kabülüne rağmen, çantada keklik değil kazanmaları. bunu binali'nin mitingleri de, mitinglerin heyecansızlığı da, bel altı vuruşları, havuz medyalarının yalan ve iftiraları, hala mehape içerisindeki vekiller (bkz. atilla kaya'nın sözcü röportajı), akşener'e uygulanan medya ambargosu ve engellemeler...

"sol gelecek" afişlerini hatırlarsınız melih'in, son düzlükte o korkuya ve nefrete oynayabilirler. ama ikinci turda ince de, akşener de olsa işleri kolay değil.

erdoğan'a bu sistemi getirten irade, onu baskın erken seçime yönlendiren irade, onu seçtirmeyebilir. son ana da kalmadan rüzgar bir anda değişebilir.
  • runagain  (05.06.18 06:52:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.