[]

AKP’ye oy verdiğini bildiğim kişiler AKP karşıtı paylaşım yapıyor. Neden?

AKP’ye oy verdiğini bildiğim kişiler AKP karşıtı paylaşımlar yapıyor. Neden?

Laf arasında kaçırmış oluyor, ya da daha ilk zamanlarından övüp oy verdiğini biliyorum.

İçinde bulunduğu çevreye yaranmak için mi yapıyorlar yoksa gerçekfen dönen olabiliyor mu sizce?

 
Birinin çevresine yaranmak için akpli değilmiş gibi davranması çok akla yatkın değil. En son (bkz: akp'ye oy vermeyeni işsiz bırakmak boynumun borcu) itirafı gibi böyle bir sosyal maskeden edinilecek yarar zararından azdır.

Geçen bir anket sonuçları vardı gündemde ne olursa olsun akpye veririm diyen fanatik diyebileceğimiz kitle 30-35 civarında sanıyorum. bunun dışındaki seçmeler içinde gecislilik olabilir. ekonomi gibi durumlar da tercih değişikliğinde etkili.
Sonuçta hiç bir seçmen partinin tapulu malı değil.
  • Ufuk  (04.06.18 22:39:53) 
Nabza göre şerbet durumu da olabilir, belki o an için durum onu gerektirmiştir. Malum partiye oy verenler genelde koyu taraftar oluyor ve kolay kolay bırakması mümkün olmuyor. Diğer taraftan, gördüğüm kadarıyla, işe girmek, mevcut işlerini hallettirmek gibi sebepler yüzünden (taban tabana da zıtlık olmadığından tabii) yanaşanlar da azımsanmayacak sayıda. Bu da mümkün. Artık, işerini de eskisi gibi hallettiremediklerinden ya da güç dengesinin değişeceğini öngördüklerinden böyle bir şey yapmış olabilirler. Son olarak da, aç bıraktırmadan anlamalarını sağlayamazsın düşüncesinin pratikteki örneği de olabilir.


  • skooma  (04.06.18 22:50:50) 
İlk 2 seçimde oy verdim. Sonrasında oy kullanamadım (öğrenciydim memlekete gidemedim vs) ama kullansaydım gezi olaylarına kadar olan dönemde ak partiye oy verirdim yalan yok. Gezi milat oldu bende...
Tabi partiden önemli kişilerle tanışıklığım oldu birlikte vakit geçirdik. İyi insanlar allah var. Hala arada görüşürüz.
Neyse bu geçmişim sebebiyle herkes beni akpartili sanır. Hatta değilim deyince de bu sefer inanmazlar. Belki benim gibi sonradan fikir değiştirmiş olabilirler.
  • ismira007  (05.06.18 00:32:26) 
İlk 2 seçimde ak partiye oy verdim. Yazmak istemiştim.


  • ismira007  (05.06.18 00:33:40) 
adam sallıyor ama gidip veriyor. 1. sebebi işi yürüyor. 2. sebebi solu kötü biliyor. 3. sebebi çaresizlik. 4. sebebide götü yemiyor ya düzen değişsin istemiyor.


  • mikahakkinen  (05.06.18 00:34:00) 
Akpnin ciddi oranda merkez secmeni var. Ekonomi bu sekilde gidiyorken bu kisileri partinin tutmasi zor.


  • mabesa  (05.06.18 00:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.