[]

Uzun süredir İşsiz olan Arkadaşlar hayatınıza anlam katabiliyor musunuz?

farklı bir şey soruyorum. durumun maddiyat sorunu gibi daha önplanda olan sorunlarınız vardır muhakkak ama dediğim hayata tutunmayı başarabiliyor musunuz? her gün düzenli yaptığınız bir şeyler var mı? maddi sorunu çok önplanda olmayan arkadaşlar neler yapıyor mesela? garip bir şey farkettim çalışan insan da mutlu değil, işin sıkıntısı ayrı bir dert ama kişi işten çıkarılsa ve maddi sorunu olmasa bile bu sefer boşluğa düşüyor. garip.




 
Çalışmadığım dönemde fazla para harcamamak için evden çok fazla dışarı çıkmıyordum. Tüm gün müzik, film, dizi, kitap, yazı gibi aktiviteler arasında bunalıma giriyordum. En son hastalık hastası oldum, kalbimde problemler hissettim, panik atak çıktı vs. vs. Derken, yüksek lisansa başlama kararı aldım. Fıtık oldum. Onla mücadele ettim ve akabinde işe başladım. Aynı anda denk geldiler. 8 aydır çalışıyorum, hayatıma bu şekilde de pek anlam katabilmiş değilim. Tedavi sonrası spor maksatlı aletli pilates yapmak dışında şu an düzen katabildiğim pek bir şey yok.

Her sabah 6'da uyanabilmemin tek motivasyon kaynağı ise kahvaltı ve kahve. Ofiste bir şekilde gün geçiyor. Çok sıkılmıyorum, muhabbet çok güzel ama vakit öldürmek dışında pek bir anlamı yok.

Çalışmadığım süre çok uzun olduğu için bu yorumu yapma gereği duydum. O zaman da anlamsızdı, şu an da anlamsız. Bilmiyorum neler olacak.
  • desdenova34  (03.06.18 20:22:57) 
işsiz olduğum dönemde (yeni mezun iken) yüksek lisansa başladığım için haftada 3-4 günüm zaten okulda geçiyordu. Boş kalma imkanım olmuyordu o yüzden.


  • unstabledotpy  (03.06.18 21:00:01) 
uzuuuunn bir sure issiz kalmis, bu zaman zarfinda intihar ile banka soyma fikri arasinda gitmis gelmis ve su anda da mezuniyetten cok daha dusuk ve alakasiz is yapan biri olarak nacizane tavsiyem,
en kotu is issizlikten iyidir, aradigin isi buluncaya kadar gecici de opsa bi is edinmeye calis,
evden uzak dur, o duvarlar insanin ustune dogru gelir surekli, ulke avm cenneti, git bi avm ye otur, gazete kitap kafa dagit, aksam mesaiden doner gibi eve don,
ustanin dedigi gibi
ya yeni bir yol bul ya yeni bir yol yap,
ben korsan taxi yapmistim mesela..
kolayliklar dilerim
  • alttaraf  (04.06.18 00:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.