[]

boğaz şişmesine ne iyi gelir?

4 gün önce falan üstüm açık cam açık yatınca üşütmüşüm. o zamandan beri yavaş yavaş ilerliyor. boğaz şişti. hiçbi ilaç almadım şimdiye kadar. şimdi de biraz ateşim çıakcak gibi. öküsrüyorum ve sesim inanılmaz kalınlaştı. boğaz ağrısı da var. doktora gitmeden nasıl müdahale edebilirim? proje haftasındayım. doktora için ayırabilecek pek vaktim yok ama daha kötüleşmeden çözmem lazım.

ek doktorlara soru: antienflamatuar ağrı kesiciler boğazdaki iltihabı bitirmede yardımcı olur mu?


 
Zencefil, limon,bal ve sıcak su.
Biraz bekletin sonra için. Geçmiş olsun.

  • brnbrs  (03.06.18 19:35:23) 
hafif demlenmiş kekik çayı. anında geçirir.


  • caletti  (03.06.18 19:37:08) 
şu an net bi şekilde iltihaplanma ve hafif ateş var bu dediğiniz doğal çözümler işe yarar mı? şu ilacı al derseniz eczaneden alabilirim çünkü bu işi şansa bırakamam böyle önemli bi haftada ama vakit de yok işte acil falan için.


  • altin yumurtlayan lavuk  (03.06.18 19:39:54) 
Adaçayı kaynat ama hazır sallama çay olmayacak. Bir cezveye bir bardak su ve bir tutam adaçayı at. Demlensin biraz, içebilirsen iç içemezsen de gargara yap. Aklına geldikçe tekrarla. Seni bir hayli rahatlatır


  • dedi ayca  (03.06.18 19:45:22) 
Eczacıya danışman daha mantıklı.


  • brnbrs  (03.06.18 19:45:34) 
Ne çok sicak ne de çok soğuk şeyler içmemekte fayda var. Elma gibi sert şeyler yemek iyi gelebilir. Bir de yemekten kesilmemek de önemli. Hasta olunca iştah gidiyor haliyle daha az yemek yiyince direç düşüyor. Annem bu tür hastaliklarda ısrarla yemek yedirirdi bize.

Çok geçmiş olsun.
  • Amaranta ursula  (03.06.18 19:47:47) 
benimkini hiçbir şey iyi etmedi. antibiyotik içiyorum. boğazımın geniz kısmı acıyordu. zencefil 2 dakika fayda ediyor sonra yine aynı oluyor. himalaya tuzu çektim ferahlatıyor sonra yine aynı. çin yağı soludum kaynar suda buharını çektim ferahladım yine aynı. bence doktora gidin baksın bi ne olduğuna.


  • for day to break  (03.06.18 20:06:40 ~ 20:08:02) 
kahve ve çikolata tüketme.


  • silver apple  (03.06.18 22:53:02) 
Aynısını yeni atlattım. Korkutmak istemem ama 2 hafta sürdü geçmesi.
Ben de ilk gün geçer diye bekledim, ikinci gün daha fena olunca acile gittim. Sonraki hafta da geçmeyince kbb doktoruna gittim. Farenjit ve ses teli iltihabı (larenjit) dedi. Sesin kalınlaştıysa muhtemel ses tellerinde de iltihap var.

Bence mutlaka vakit ayırıp doktora git.
  • peggy  (04.06.18 11:37:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.