[]

anksiyete hakkinda sorular

merhaba arkadaslar. biraz bakindim ama size de sormak istedim.

internetten arastirma, doktora git diyeceksiniz hakli olarak ama su an imkanim yok buna. bu konuda bilgisi ve -maalesef mi desem- tecrubesi olanlar yardimci olursa sevinirim.

bu meretin varligindan suphelenmek icin sunlar yeterli mi:

1. baski aninda, biriyle kavga edince, zor anlarda vb kalp atisinda hizlanma mide bulantisi, sicak basmasi (diyeyim artik) bogazda kuruma seste konusmada sorun benzeri seyler?

2. yasanan stresli olaylar ve kotu seyler akla geldikce (ki surekli geliyor benim) yine benzer olumsuzluklar yasanmasi ve uyku sorunu?

3. bu tur anlarda sorunu kendinde aramak, dusunmekten kendi geri alamamak, saglikli karar verememek, kafayi dagitamamak, olumlu dusunememek?

4. toplumdan kendini soyutlama istegi, kacip gitme istegi vb?

su an aklima gelenler bunlar, geldikce de eklerim. eger bunlar semptomlarsa siz atak gecirince gun icinde ilacsiz doktorsuz nasil basa cikiyorsunuz bunu da belirten olursa mutesekkir olurum.

 
ankisyete'nin sözlük anlamı ''endişe''dir. endişenin yarattığı stres tüm vücudu etkiler, sizdeki gibi belirtiler çıkması normal.

Ama şunun da bilinmesi gerekir ki anksiyete belirtileri herkese göre farklılık gösterebilir. Psikiyatriden bir şey anladıysam o da mesela ''grip'' gibi belirli semptomları yok. Atıyorum-- daha ağır bir durum olan bipolarda şiozfreniye benzer sanrısal ve algısal halusınasyonlar yaşanabiliyor.

Ben yaşamıştım bunu öğrenciyken, evde tek başıma kalıyordum ve devamlı evde birinin olduğunu dusunmekten kendimi alamıyordum, 2 dakikada bir kontrol ediyordum.

İlaçsız bu durumdan çıkmayı başaramamıştım ama şu anda olsa kendime doğa-yürüyüş-temiz hava yazardım. Meditasyon vb gibi alternatif olaylara da inanıyorsan yapılabilir.
  • binder dandet  (02.06.18 15:24:29 ~ 15:29:18) 
oncelikle zaman ayirdigin icin tesekkurler binder, sigarayi biraktim bir suredir ben de kisa kisa volta atmaya cikiyorum onun yerine biraz iyi geliyor gibi ama tabii doga yuruyusu kadar asla olmaz. bir de bu halime sebep olan is ve kisilerden kacamiyorum, volta atip donuyorum yine, boyle de bir cenderedeyim. o sebept alternetif cozum ariyorum ama bulamadim henuz maalesef (meditasyon tarzi seylere inancim yok zaten odaklanma vb konusunda da sikintiliyim).


  • uzunbacakli edward  (02.06.18 15:30:19 ~ 15:31:53) 
Anksiyete için önerim: kahve, kola içiyorsanız tamamen bırakın. Odaklanamiyorum diye kafeine yüklenmeyin. Benim yine anksiyete sahibi diğer insanlardan aldığım en iyi sonuç veren tavsiye buydu. Bir de magnezyum içeren yiyeceklerden tüketin. Bu ikisi çok basit şeyler gibi duruyor ama oldukça etkililer.


  • ganbatte  (02.06.18 15:50:02) 
tesekkurler ganbatte. cok kisa suredir az miktarda kahve icen birisiyim, etki eder dozda mi emin degilim. soda cok iciyorum magnezyum acisindan ne kadar kar eder artik bilmiyorum. yalniz benim bu durumum kendimi bildim bileli vardi ara ara ortaya cikiyordu ozellikle birinci maddedeki durumlarda, tabii ben anksiyeteyi yakin zamanda duydum, bir alakasi var mi onu kovaliyorum.


  • uzunbacakli edward  (02.06.18 15:57:13 ~ 16:01:35) 
Patolojik Anksiyete belirsiz durumlarda ortaya çıkar. Sizinki anladığım kadarıyla gerçek stres altındayken yaşanan normal anksiyete. Sempatik sistemin savaş ya da kaç tekniği. Yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa nefes egzersizleri deneyebilirsiniz internette örneklerine ulaşabilirsiniz, biyolojik olarak yardımı dokunacaktır.


  • ozgurlukarayan  (02.06.18 23:04:17) 
üsteki yoruma katılıyorum ek olarak bunu bırakıyorum:
sagligabiradim.com

  • moderniko  (03.06.18 00:10:02) 
Ozgurlukarayan ve moderniko Teşekkürler. İşte arada kaldığım yerlerden biri de bu çoğunlukta stres anı ve bir olumsuzluk akla gelince oluyor ama bazen durduk yere de oluyor, stres anındaki kadar şiddetli olmasa da. Bakacağım nefes konusuna sağolun.


  • uzunbacakli edward  (03.06.18 11:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.