[]

Doları Euroya çevirmek

1- Mantıklı mıdır?
2- Mantıklıysa ne zaman çevirmek uygundur (dolar yüksekken mi düşükken mi yoksa euroya mı bağlı)?
3- Bir de çevirirken önce TL'ye mi çevirmek iyidir yoksa doğrudan Euroya mı?
4- Son olarak bu işlemleri döviz bürosundan mı yapmak iyidir banka üzerinden mi?

Not: Aşırı yüksek bir miktar değil. 750 dolar kadar.

 
1. parite şu an hangi yönde trend yapıyor diyorsun herhalde. dolar güçlenmeye devam ediyor. daha durmaz bu yolda diyorsan bekle. çok gitti artık döner diyorsan çevir.

2. dolar çok pahalandığında. euro da ucuzladığında. 1 ay beklesen 5-10 dolar fark eder kar/zarar miktarın.

3. sakın tl'ye çevirme çift makas yersin. direkt eurusd parite işlemi yap; arbitraj ismi.

4. banka.
  • 507  (02.06.18 00:02:17 ~ 00:03:05) 
@507 mantıklıdan kastım, ileride bir ihtimal euro kullanmam gerekebilir, ama olur da kullanma ihtimalim ortadan kalkarsa diye dolarda tutmak mı daha iyi olur yoksa euro her halükarda daha mı iyidir anlamında.


  • kozmosta bir nokta  (02.06.18 00:04:28) 
tl'ye çevirmedigin sürece aman aman bir fark etmez. parite çok uzun yıllar dar bantlarda hareket eder. 1.10-1.25 arası gibi mesela.


  • 507  (02.06.18 00:49:53) 
bildiğim kadarıyla internet şubelerinden direkt dolar-euro işlemi yapamıyorsun. önce tl'ye çevirmen gerekebilir.


  • eindaclub  (02.06.18 13:10:13) 
@eindaclub

yaparsın. çoğu bankada eur/usd arbitraj var internette. ama bu 2 para dışındakilerde nadir.
  • 507  (02.06.18 13:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.