[]

hayvandan hayvana kuduz bulaşı

nasıl olur? kanlı bir temas mi lazım illa? hayvanın aşısınin olması bulaşmaya engel mi?

sokakta bir kedi gördüm çok tuhaftı. evin önünde bekliyordu, zemin kattayiz. benim kedim de balkonda dolaşıyor. balkona çıkmış, temas etmiş olabilir.

kedi hakkaten tuhaf. korkunc bakıyor, ağzı burnu ıslak. hiçbir şeye tepki vermiyor ve korkmuyor, kaçmıyor. tuhaf sesler çıkarıyor.

 
hayvanın neyi olabilir?


  • yuvarlanantencereninkapagi  (01.06.18 22:25:32) 
Zehirlenmiş olabilir. Beynini tutan başka bir hastalığı olabilir. Hayvanı her türlü veterinere gönderin. Belediye veterinerini arayın. Kuduz değilse bile belli ki bir sorun var. Evcil kedinizin aşısı korur mu bilemem veteriner değilim. Islak salyasına veya vücut sıvılarına temas etmesi gerek. Birbirlerini yaladılarsa bulaşabilir. Öyle geziniyordu belki değmiştir filan diye bulaşmaz. Kuruduğunda virüs ölüyor. Hemen arayın siz. Kuduzsa toplum sağlığını tehdit ediyor. Değilse kendisi çok hasta. İki türlü de gitmesi gerek.


  • Lim5  (01.06.18 23:39:52) 
kedide kuduz inanılmaz düşük bir olasılık.
başka bir hastalığı vardır, kaza geçirmiştir.

  • orpheus  (01.06.18 23:50:58) 
Öncelikle kuduz olma ihtimali çok düşük. Eğer 10 gün içinde hala yaşıyorsa anlayın ki başka bir sıkıntısı varmış.
Bulaşma işine gelirsek, öyle basit bir temasla bulaşmaz. Kuduz olan hayvanın etkeni bulaştırması için diğer hayvanı ısırması ve salyasındaki etkenin kana karışması gerekir. Isırma dışında salyası deride açık bir yara vb bir alanla temas ederse de bulaşabilir.
Ankara veya İstanbul'da iseniz (diğer şehirlerde de aynı hizmet var mı bilemiyorum) ve kedi hep aynı yerdeyse ve kaçmıyorsa 153'ü arayıp kediyi götürmelerini isteyebilirsiniz. Tabii imkanınız varsa kendiniz de bir veteriner kliniğine götürebilirsiniz.
Tarif ettiğiniz görüntü herpes virusun neden olduğu semptomlara çok benziyor. Herpes virus enfeksiyonunda ileri derecede göz, ağız ve burun akıntısı görülür ve önlem alınmazsa bahsettiğiniz gibi korkunç bir şekil alır. Ama birebir görmeden muayene edilmeden kimse kesin bir şey söyleyemez. O yüzden hem hasta ufaklık hem de kendi kediniz için yapacağınız en iyi şey yardım almak.
  • ozgur okur  (02.06.18 03:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.