[]

Araç önerisi (sıfır)

bizim bir hurda araç vardı, sanırım ötv'ye 10.000 olarak yazılıyormuş o. yani 10.000tl düşürecek diyebiliriz toplam tutarı.

10.000tl düşürülmüş hali en fazla 60.000'e gelebilecek, genelde şehiriçinde kullanılacak otomatik vites hangi aracı önerirsiniz?


 
ya arkadaşlar ben mi gerizekalıyım bilmiyorum ama, hiçbir firmanın internet sitesinde araçlara dair detay yok.

örnek; toyota Yaris 1.5 Fun Special diye bakıyorsun.
bir fiyat söylüyor. ama paketin içinde ne var hiçbir bok göremiyorum. otomatik vites mi, benzinli mi, oylu mu buylu mu hiçbir bok detay yok. park sensörü var mı, kamerası var mı otu boku var mı en ufak bir bilgi yok. ismini söylemiş fiyat söylemiş sepetlemiş.

hpesiburada gibi bir site yok mu ya? ordan fiyat aralığındaki araçları önüme getirsin, içlerinden seçip tıkladığımda detayında götündeki donuna kadar bu fiyata ne verdiklerini söylesin?
  • tchuck  (01.06.18 16:36:59) 
bilindik markaların b segmenti araçlarını gidin test edin.
internet sitelerinde liste fiyatları yazar. gider pazarlık yapar konuşursunuz. bazen bayiler aracı alırlar, satamazlar, o arada kur yükselir, adamlar aldıkları fiyata satarlar, sana ucuza gelir, gibi gibi olasılıklar olabilir. bayileri gezin.
ayrıca internet sitelerinde her türlü ayrıntı yazar. biraz daha kurcalayın. ya da ziyaretlerinizde broşür alın. kıyaslayın. sorun öğrenin.
  • cliquot  (01.06.18 17:10:27) 
Toyota icin konusacak olursak, online katalogunda araba ile ilgili tüm bilgiler var. Teknik detaylar, paket özellikleri vs


  • battal gemalmaz  (01.06.18 17:10:52) 
Aslında detaylar var. Araçlar dizel ve benzinli olarak ayrılır. Buna karar ver önce. Sonra o aracın paket versiyonlarının detaylarına bak, senin aradığın özellikler paket paket farklılaştırılıyor. Daha sonra fiyat listesinden seçtiğin aracın o versiyonuna bakabilirsin. Mesela Yaris fiyat listesinde 5 farklı opsiyon sunulmuş. Farklı bir sekmede de şu linki aç, aşağıda modelleri göreceksin ve her bir model versiyonu için özellikler linki var, buradan da detayları analiz edebilirsin.

(git: www.toyota.com.tr)
  • sbryldrm  (01.06.18 17:12:48) 
Toyota Yaris'in otomatik vitesi Multidrive S olarak geçer, model adının sonuna da yazarlar zaten onu eğer aracın otomatik versiyonundan bahsediliyorsa (örn: Toyota Yaris 1,5 Fun Special Multidrive S gibi). neredeyse her markanın otomatik şanzımana verdiği bir isim var, EDC, EAT, DSG vb. bu kısaltmaları markanın sitesine girip öğrenmeniz gerekiyor.
yok ben uğraşamam, armut piş ağzıma düş diyorsanız (ki tavsiye etmem, altmış bin lira vereceğiniz araç hakkında biraz bilginiz olsun, multidrive nedir, cvt nedir öğrenin öyle alın. her malın bir avantajı ve dezavantajı var) www.sifiraracal.com gibi sitelerden faydalanabilirsiniz, ancak bu bilgiler resmi değildir, hatalı olabilir. üreticilerin kendi sitelerine bile yüzde yüz güven olmaz, çoğunda "sadece bilgilendirme amaçlıdır, özellikler distribütör kararınca değişiklik gösterebilir" gibi ibareler vardı düne kadar, hala da olabilir.

  • gkhncnzdgn  (01.06.18 17:18:51 ~ 17:19:16) 
ÖTV yasasının şartlarını da iyi inceleyin, alacağınız aracın kdv'siz çıplak fiyatı 42 veya 45 bin liranın altında ise şu kadar, 47 bin lira ise başka bir tutar, onun da üzerindeyse farklı bir tutar indirim sağlıyor diye hatırlıyorum. her hurda araç, her yeni alacağınız araçta 10 bin lira indirim sağlamayabilir.


  • gkhncnzdgn  (01.06.18 17:21:21 ~ 17:21:40) 
Ötv işine aklım ermez ama araç önerim dacia sandero stepway. 6 aydır kullanuyorum hiç bir sıkıntısını görmedim. Geniş iç hacim ve bagaj. Çok ekstra performans beklemeyin ama araç ne vaad ediyorsa o var fazlası yok. Fakat dürüstler eksiği de yok. Yakıt tüketimi şehir içi iyi şehir dışı insan gibi kullanımda çok çok iyi.


  • nifak tohumu  (01.06.18 17:39:23) 
fiyat listesine girip bak, otomatik şanzımanlarda şanzımanın tescilli ismini yazıyolar bazen (örn, yaris için multidrive demiş onlar yarı otomatik muhtemelen, onun da en ucuzu 86 bin). bazen de at(otomatik) ve mt(manuel) diye yazılıyo.


  • yuto  (02.06.18 01:30:52) 
bu arada sanderonun bile en dandik otomatiği 78 bin lira, dolayısıyla sizin iş biraz yaş gibi :/


  • yuto  (02.06.18 01:33:30) 
bu işte az biraz tecrübeli olduğumu düşünüyorum.

2. sorunuzua istinaden, gerizekalı değilsiniz. haklısınız, hiç bir site araca dair detaylı donanım bilgisi vermiyor tam olarak. verse de fiyatlarda çok oynaklık oluyor.

size tavsiyem; öncelikle fiyattan önce kafanıza yatan araçları seçin ve test edin. orada fiyatlar ve donanımlar hakkında çok detaylı bilgiler vereceklerdir. çıktı olarak da isterseniz verirler ayrıca.

bunun yanı sıra araç üzerinden indirimler de yapıyorlar. internetteki ve araç üzerindeki fiyatları direk olarak algılamayın. bazısı %5 bazısı %10'a kadar indirim yapmaktadırlar.
  • false pretension  (02.06.18 01:36:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.