[]

fiyat performans oranı yüksek valiz?

sevgili duyuru severler,

1-2 haftalık seyahatlerde işimi görecek kadar büyüklükte valiz ya da valiz seti arıyorum. daha önceden valiz almıştığım yok, daha öncesinde büyük sırt çantalarıyla idare ettiğim için piyasası nasıldır bilmiyorum.

geçenlerde samsonite'a girip baktım ama fiyatlar uçuk geldi. yani, eminim fiyatını hak ediyordur, taş gibi duruyorlar fakat şu an samsonite ya da onun fiyat bandında bir ürün alacak bütçeye sahip değilim. internette orada burada ucuza bir sürü valiz var ama ertesi gün elimde kalmasından korkuyorum.

şu marka fiyatına göre çok dayanıklı, şu boy işini görür gibi önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

 
samsonite alınca sülalen rahat ediyor. bu bir gerçek. fiyatlar öküz parası oldu o da bir gerçek.

pierre cardin alabilirsin. kampanyaları oluyor. hafif ve dayanıklı. 5 yıl da garantisi var.

iyi valiz için 300 üzerine çıkman gerekiyor. kadınsan kabin boy valiz 2 hafta için yetmez bence. orta boy alman lazım. onda da muhakkak 4 tekerlekli model bak. tekerlekler de çiftli olsun.
  • bir ileti paylastim  (01.06.18 15:36:43) 
American Tourister'ı amazondan 40 euro'ya kapamıştım, TR fiyatı 550 liraydı o sırada. Amazon'da kargo bedava iken çok iyi fiyatlara alınırdı. TR'deki bir samsonite parasına 3'lü falan alınabilir oluyordu kimi zaman.


  • atom karincanin torunu  (01.06.18 15:45:28) 
ilk bavul tecrübeniz olacaksa dört tekerlekli bulabildiğiniz en mantıklı fiyata ve markasız almanızı öneriyorum. ben sert plastik dört tekerlekli olanlardan kullanıyorum. mavi, kırmızı gibi çok jenerik renkleri var ve bagaja pek vermediğim için yıllardır taş gibi kullanıyorum. bagaja vermememin nedeni elbette kabin boyu olması. 1-2 haftalık seyahate eşim büyük boy ben ise orta boy bavul ile katılırım. bu da mecburen bagaja verilecek demek. bagaj handling kısmındaki çalışanlar asgari ücret üstünde de alsa genelde sonuç ortada. sağa sola atılan, yağmurda karda ıslanan bavullar görmeniz çok olası. o yüzden yine tavsiyem bulabildiğiniz en mantıklı valizi almak olacaktır.
ben 40 yaşıma geldim hala samsonite bavul almadım çünkü sağolsun ben çok gezerken samsonite kullanan arkadaşlarım oldu ve allahın unuttuğu bir ülkede valizimizi beklerken falçatayla açılmış ya da kilidi kırılırken fermuarı da yırtılmış çok bavul gördüm.
bu işlerde kural ne kadar az ilgi çeken bir bavulun varsa o kadar az sıkıntı yaşarsındır. yine de bagajdan gelecek bavulu kolay görmek için bir takım kozmetik hareketler yapmanızı tavsiye ederim. (bir şey bağlamak, yapıştırmak vs tabi çok ilgi çekecek veya mali değeri olan bir şey değil)
  • ozdek  (01.06.18 15:54:12) 
american tourister
delsey

saglamdir bunlar da.
  • brkylmz  (01.06.18 15:55:38) 
kullanım şekline göre değişir. bizde 8-9 adet valiz var. otobüsle giderken ayrı uçakla domestic uçarken ayrı yurtdışı ayrı kullanıyoruz. otobüs için aldıgımızı öneririm 1-2 sene önce 200 civarı birşeye 3lü set şeklinde almıştık tutqn diye bir marka. tekerlekleri çok dandik taşlı kumlu yolda sürükledik birşey olmadı ama çok rahat olabilir de


  • HasanK  (01.06.18 16:12:16) 
It luggage


  • kuehles blondes  (01.06.18 16:18:40) 
bende carrefour'dan aldığım ve adını bile hatırlamadığım dört tekerli sert plastik bir valiz var. 6 kere yurt dışı, 10-15 kere yurtiçi yolculuklarda kullandım, hiçbir şey olmadı. üstelik ben öyle uçaktan iner inmez servise, servisten iner inmez taksiye binen biri de değilim. yeri geldi saatlerce o valizle yürüdüm bazen. bazı ürün gruplarında insanların "aman almışken iyi bir şey alayım" algısından istifade edip gerçek değerinin beş katına ürünler satıyorlar. valiz de bence bunlardan biri. 5. kattan aşağı atmayacaksan, üzerinden kamyon falan geçirmeyeceksen standart düz bir valizi uzun yıllar kullanırsın. illa marka bir şey olmasına gerek yok. en ucuzun bir üstündeki segmentten kafana göre al derim.


  • sir gawain  (01.06.18 17:00:12) 
@ozdek +1

Aşırı seyahat eden biri değilseniz markaya bu kadar takılmaya ya da çok üst modellere bakmaya gerek yok. Zaten, sen de söylemişsin Samsonite için bütçem yok diye. Hâlâ samsonite, american tourister, it luggage diyenleri anlamak mümkün değil. Sana tavsiyem, Pierre Cardin fena değildir. Ona da bütçen yetmiyorsa Migros'larda ara sıra valiz satıyorlar. Fena da değiller, özellikle de aşırı sık seyahat etmiyorsan işini görür diye düşünüyorum. Sadece alırken dikiş yerlerini, fermuarını, vuruğu kırığı var mı diye kontrol etmek yeterli.

Ha, @atom'un dediği gibi, öyle çok uygun fiyata denk getirirsen, o zaman samsonite da olur, american tourister da.

Edit: ÇÇS vardı bir de. Ona da bakılabilir.
  • skooma  (01.06.18 17:14:04 ~ 17:16:27) 
valla 1. nereye neyle gidiyorsun 2. içindeki eşyalarının değeri ne, bunlar önemli.

mesela uçakla gittiğin vakit -artık gideceğin ülkeye göre değişebilir ama- çantaya havada taklalar attıran manyaklar var, japonya'daki gibi renk kodlarına göre ayıran titizler de var. (japonya'da komple öyleymiş diyenin yalancısıyım) o yüzden yurtdışı seyahatleri için, dışı plastik yerine -çünkü atam tutem ben seni derken dışındaki plastiği kıran dallamalar var- kalın kalın kumaştan bir şeyi önermişti arkadaşlarım ilk yurtdışı seyahatimde. onun dışında yurtiçi otobüste zaten adam valizlerini koyarken sen veriyorsun resmen valizi elinle XD hiç gerek yok düşünmene yani. alırken de aynı şekilde. o yüzden dışı plastik de alsan olur kumaş da. yurtiçi uçak da yukarıda bahsettiğim gibi olabilir.
  • pasp  (01.06.18 18:51:38 ~ 18:51:59) 
2 bavulum var ikisi de tchibo. BaEn deli bir indirim yapıyorlar bavullarda yakalarsan gayet kaliteli bir şeklde halledersin bavul olayını.


  • condom kurşunu  (01.06.18 19:08:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.