[]

Turkcell Hat Kesilmesi

merhaba,

şimdi dün bir duyuru açmıştım eksiduyu.ru o duyuruya gitmenize gerek yok da, soran olur belki diye koyayım dedim.

babamın telefonu şu alcatel one touch serisinin eski modellerinden, şuna benziyor: www.gsmchoice.com ama 3g'li olması lazım. linki açamayanlar için, eski klavyeli blackberryler var ya, hah işte onlar gibi. aslında telefonunu değiştirmek istemiyor çünkü çalışıyor, zaten telefonla da konuşmak dışında birşey yapmıyor. ama son birkaç aydır, iş yerindeyken sadece nöbete kaldığı günlerde -yani haftasonları ve hafta içi bir gün, nöbete kalmadığı sürece sorun yok??- hattı kesiliyor, ekranda "sadece acil aramalar" yazısı çıkıyor. bu durumu turkcelle ilettik, hiçbir problem bulamadılar, bir de üstüne deli gibi aramaya başladılar "size 4 gli telefon satalım, kontratlı kampanyalarımız var." vs vs diye. tamam onlar da işlerini yapıyorlar da, piyasada nokia 3310'un yenilenmiş fakat 2gli versiyonu satılıyorken, babamın 3gli telefonu da normalde çalışıyorken -iş yerinden çıktığı anda telefon çalışmaya başlıyor ve iş yerindeki başka kimsede bu problem yok- neden yeni ve kullanamayacağı bir telefon alalım ki? benzer bir durum dayımın da başına geldi, onun da belli noktalarda ve günlerde telefonu çekmiyor. ama şart mıyız biz şimdi telefon almaya? gsm hattını değiştirsek işe yarar mı? babamın hattını vodafone'a geçirmeyi istiyorduk zaten, annemin telefon kontratı vardı üzerinde, yeni bitti. vodafona'a geçirsek sorun çözülür mü acaba? böyle bir saçmalık hakkında bilgisi olan var mıdır?

 
1) İş yerinde başka hiç kimse (Turkcell'li) sorun yaşamıyorsa, problem telefondadır.
2) Sadece o lokasyonda oluyorsa, 3g şebekesini bozan bir sinyal bozucu olabilir oralarda. (Diğer telefonlar LTE kullanıyorsa etkilenmez) Sağda solda cami varsa jammer olabilir.

Babanızın hattını LTE olan bir telefona takıp LTE (aktif ise) test edin. Eğer problem yaşamazsa benim dediğim doğru olabilir. Camiye gidip sinyal bozucuyu kapatmasını isteyin :)
  • gkn  (01.06.18 21:14:28 ~ 21:14:45) 
problem muhtemelen telefonda.

telefonların antenleri genelde plastik kasa üzerinde ve o anteni devreye bağlayan pinler mevcut. çoğu zaman havadaki nem ve zamana bağlı aşınma nedeniyle o pinler temas etmiyor.

başka bir teknik sorun da olabilir ama benim oyun %99 telefonun gidici olduğu yönünde.
  • orpheus  (02.06.18 00:04:45 ~ 00:06:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.