[]

Neden kimse kendini ifade edemiyor?

Birkac haftadir Youtube'daki yarin secim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz videolarini izliyorum da, gorusten bagimsiz olarak hickimse kendini ifade edemiyor yahu. Bir kisi cikip da su su sebeplerden dolayi oyumu X partisine verecegim diyemiyor. Bu durum genel olarak mi boyle yoksa mevzu bu olunca mi arguman uretemiyoruz, ne diyorsunuz?

www.youtube.com


 
Türkiye'de insan kalitesi gerçekten çok çok düşük.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (01.06.18 14:10:24) 
Bunlar küçük yaşta edinilen beceriler. Bizde çocuklar bastırılır, söyledikleri "sen anlamazsın" "sen ne bilirsin" diye geçiştirilir. Düşünme ve düşündüklerini ifade etme pratiği yapma olanağı bulamayan çocuklar düşünce geliştiremeyen, ifade edemeyen yetişkinlere dönüşür.


  • fotrsapka  (01.06.18 14:14:19) 
ülke öyle bir hale geldi ki, birisi ne derse hemen arkasından kötü şeyler söyleniyor. sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla hiçbir şey gizli kalamıyor. bir memur ben chp'ye oy vereceğim, şu şu şu nedenlerden dolayı derse, anında işten atılır, fetöcü olarak suçlanır.


  • booty hunter  (01.06.18 14:15:04) 
Yukarıdakilerin hepsine +1
Ama ayrıca böyle yayınlarda düzgün konuşan, kendini ifade eden akıllı mantıklı insanlardan çok böyleleri ilgi çektiği için bunları seçip yayımlıyorlar bence.

  • kobuzchu kiz  (01.06.18 14:21:42) 
Sokakta yururken agzina mikrofon sokulmasinin affalatici etkisi oluyor olabilir.


  • tosunpasa  (01.06.18 14:34:52) 
1) kendini ifade eden adam röportajı koymazlar
2) türkiyede politik ortamda oy atma sebepleri o kadar gri ki, oy verme sebeplerini ifade etmek zorlaşıyor, çoğu kişinin nedeni yok
3) oku(ma)mak...
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (01.06.18 14:37:40) 
Kitap okumamaktan kaynaklanıyor bence. Kendini ifade edemeyen, kelime dağarcığı zayıf, cümle kurma becerisi düşük bir toplum olduk. Eski röportajlarda insanların nasıl akıcı ve düzgün konuştuğunu görünce şaşırıyorum.


  • peggy  (01.06.18 16:18:13) 
Ne bekliyordun ki? Sadece tr icin degil, Dunya genelinde insanlar tam olarak neden oy verdigini bilmezler ya da mantikli bir sebepleri yoktur. Yine Dunya genelinde insanlarin cogu liderin direkt tipine gore oy verir. Saka falan yapmiyorum. Bununla birlikte Turkiye'deki profili de dusundugun zaman her sabah gunesin dogmasi kadar dogal bir sey bu.


  • stavro  (01.06.18 16:43:09 ~ 16:43:33) 
inandığım şeyleri daha güzel ifade ederim. ama kararsızsam inancım zayıfsa hiç cümle kuramam. belki onların da kafaları karışıktır. birde son zamanlarda ilber ortaylı okuyorum daha akıcı konuşmaya başladığımı farkettim. ama dediğim gibi savunduğun şeye inancın güçlü olmalı.


  • for day to break  (01.06.18 16:43:53) 
Çünkü kendini ifade etmek zor bir şey. Sıfat bulmak, uygun sıfatı bulmak da zor bir şey.

"Siz kimsiniz?" Bu soruda isminizi, yaşınızı, mesleğinizi söyledikten sonra takılacaksınız.

Videoyu izlemedim ama genelde cevaplar "ailemden öyle gördüğüm için, beğendiğim için, sevdiğim için, başka alternatif görmediğim için" gibi oluyor. E zaten öyle?

''Ülkücüyüm MHP için oy kullanıyorum.'' açıklaması sizce açıklama mı? Kendini ifade etmek mi? Bence değil mesela. Retorik de retorik...
  • buf-e kür  (01.06.18 16:47:20 ~ 16:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.