[]

Köpeği olanlar bir bakabilir mi

Acaba köpekten sadakat beklemek bir sorun mu? “Köpekten sadakat bekleyecek kadar sıkıntılı mısın” denecek bir durum mu. 8 aydır onun için gecemi gündümüze kattım diyebilirim ama köpeğim maşallah ilk kez gördüğü birinin peşine takılıp gidecek durumda. Kapı çaldığında örneğin kargocu geldiğinde sanki evde işkence görüyormuş gibi atlıyor adamın üzerine, 8 aydır ona bakan kargocuymuş gibi. Bu durum beni üzüyor. Tasmasıyla onun gitmesini engellemeyi gerçek sevgi olarak görmüyorum. Galiba köpek filmleri ve videoları etkiliyor beni. Ne derseniz bu konuda :)




 
Aşağıdaki videoda bu konu işleniyor.

www.youtube.com

Cinsine bağlı olmakla beraber yaşın da etkisi var. Bazı cinsler sıcak kanlı davranırken, bazıları hiç kimseyi takmıyor. Küçük yaştakilerin aklı bir karış havadayken, biraz daha büyük olanlar sadakat gösterebiliyor. Sadakat beklemek bir sorun değil. Yavru kedilerin kendilerini besleyen insanlara fare ve kuş yakalayıp önlerine koymalarının sadakatle ilgili olduğunu bir yerde okumuştum. Bu tip evcil hayvanlarda böyle bir duygu var gibi. Bunu gösterip göstermemek de onlara kalıyor.
  • dissendium  (01.06.18 03:59:34) 
Yukarıya ek olarak eğitimin de etkisi var. Siz bir şekilde lider rolünüzü gösteremiyorsanız sizi hiç takmayabilir.


  • kisa  (01.06.18 06:46:52) 
Yaşıyla ilgili, henüz daha küçük. Boyuna aldanmayın, ayrıca ırkı buna müsaitse büyüdüğünde de herkese sevimlilik yapabilir.

Eve giren hırsıza cilve yapan Goldenlar efsane değil.
  • John Bloor  (01.06.18 09:53:46) 
Gunaydin, guldurdun beni sabah sabah. Belki insanlari seven bir kopektir, benim arkadasimin kopegi de biri geldigi zaman onun yanina gider, koklar, bir sure onun yaninda durur falan. Ama sadik yani. Dusunme bence oyle:)


  • balpolen  (01.06.18 10:15:43) 
yaklasık 4-5 ay içerisinde çok daha oturaklı bi yapıya sahip olur diye düşünüyorum. cinsten cinse de çok değişir bu arada.
en son alman kurdu ve akita baktım. aralarında dağlar kadar fark var yani. seninkinin cinsi ne?

  • baharat  (01.06.18 10:16:19) 
@baharat, benimki shar pei :)


  • Vse budet horosho  (01.06.18 10:25:19) 
Bizimkini tatile giderken kısa süreli bakıcı ablaya bırakırken ilk defa gördüğü kıza nasıl atladı gitti, arkasına bile dönüp bakmadı :)
Biz de şapşik gibi gereksiz duygusallaşmıştık ay bırakırken ağlar, tanımadığı birini yabancılar, gece yanında biz olmadan korkar falan diye :)

Üzülmeyin yani, insan mantığında düşünmeyin.. bizden daha sosyal canlılar..
  • lambada  (01.06.18 13:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.