[]

Ne olacak bu seçimde?

İktidarı kaybedeceklerini düşünenlerdenim. Meclis çoğunluğunu yakalamayacak gibiler. Ama cumhurbaşkanlığını kaybederler mi sizce? 2. tur bile olmadan alacaklarmış gibi geliyor. Biz biraz sosyal medyada ekşide kendimizi avutuyoruz ama sokaktakilerin hepsi hala erdoğan diyor bir daha demiyor. sizin seçim yorumlarınız neler?




 
hile hurda olmadan ilk turda bitme ihtimalı yok seçimin. hdp barajı geçerse cogunluk ta sağlayamazlar.


  • nuisance  (01.06.18 00:40:03) 
tahminim ilk turda millet ittifaki 55 yapar. ikinci turda referandum gibi yuzde bir ikiyle belli olur.


  • 000000  (01.06.18 01:01:28) 
erol hoca bugün bir tanesi yüzde 51.3 yapacak dedi. isim vermedi ama tayyip erdogan'ı kastettiği belli.

geçen sene de güvendiği bir araştırma şirketi aracılığıyla seçim sonuçlarının anketini chp'den ilhan kesici'ye falan söylemiş. sonuç; referandumda aynı rakamlar çıkmış.

adamın öngörüleri baya iyi.
  • Neill  (01.06.18 01:07:43) 
hükümete yakın yazarlar zorda olsa ilk turda cumhurbaşkanlığı gelir diyorlar. ancak meclisde çoğunluğu sağlamakta zorlanacaklarını düşünüyor geneli.


  • mikahakkinen  (01.06.18 01:22:06) 
medyayi kontrol edin, kimi daha fazla on plana cikariyorlarsa o kazanir. tabii medyanin kimin kontrolunde oldugu da belirleyici etken.

eksi sozluk sizi yaniltmasin.
  • tomcruise  (01.06.18 01:25:59) 
cb: ilk turda rte
meclis: gerekli çoğunluk sağlanamıyacak

2018-2019: malesef ülkemiz adına yönetilmesi zor süreç

2019: erken seçim; rte döneminin sonu.
  • ssiradanbirigibi  (01.06.18 01:40:45) 
İlk turda rte yüzde 1000 alır.
Bence hdp barajı geçemeyecek. Meclis te onlarda.
Muharrem İnce yi abartanları da anlamıyorum. Bu adam Kılıçdaroğlu ile girdiği seçimi kaybetti bir sene önce; yok mükemmel konuşuyormuş da bilmem ne
  • sirahmet  (01.06.18 01:44:15) 
@sirahmet

muharrem ince'nin bir sene önce kılıçdaroğlu ile girdiği genel başkanlık seçiminde oy kullanan kişiler halk mıydı?

her ikisi de çıkıp miting vs mi yaptılar da sonucunda kılıçdaroğlu'nun daha iyi olduğu kanısına vararak seçtiler?

partilerde genel başkanı delegeler seçer. o delegeler de maalesef her partide olduğu gibi hangi genel başkan altında rahat at koşturup, nemalanma ve rantlama imkanı varsa onu seçer. burada kimseyi zan altında bırakmak istemem. tamamen şahsi fikrim ve varsayımımdır.

ancak bariz bir şekilde görünen muharrem ince'nin halkın gözünde kemal kılıçdaroğlu'ndan çok daha iyi siyaset yapabildiği ve çok daha aktif olduğu gerçeği var.

ikinci tura kalmalı.
hdp en son fox tv'deki programdan sonra oldukça oy kaybı yaşayacaktır. barajı geçemeyecek. başkanlık için ise ikinci tura ince kalırsa %5-6, akşener kalırsa %0 destek verecektir.

köprüden önce son çıkış gözüyle baktığım bir seçim.
çevrenizde kararsız olan ya da oy kullanmayacağım diyen kişileri ikna edin gerekirse tutun kolundan birlikte gidin ve oyunu kullanmasını sağlayın.
  • eeb  (01.06.18 08:36:14) 
Seçin kesn ikinci tura kalacak. 3 büyük şehri kaybeden bir lider nasıl yüzde bin ilk turda kazanıyor anlamıyorum. Hayal aleminde yaşıyor bazı pezevenkler


  • gozu acik sevisen yahudi  (01.06.18 13:57:13) 
ikinci bir kasim secimi. tayyip, akp'nin olmadigi bir hukumete izin verecek oyle mi? boyle bir sey imkansiz.
akp'nin hukumeti kurmasi icin iki yol var:
1- hdp ya da iyi parti'nin birinin barajin altindan kalmasi. bilmiyorum bunlarin guncel oy oranlari, kalirlar mi kalmazlar mi?
2- baraji gecen hdp veya iyi parti'den birinin ittifaki satip akp ile hukumet kurmasi.
  • baldur2  (01.06.18 14:17:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.