[]

Sporculara Sorum Var

Amaç: biraz kilo verip kuvvet kazanmak, çevik olmak, gündelik hayatta sıkıntı çekmeden dinç olmak. Boy 174 kilo o zaman 80'di şimdi 70-72 arasında seyrediyorum. İlk baslarda diyetisyen kontrolünde ilerledim. Yağ oranım hala yüksek. Günlük ortalama adım sayım 15k-25k arasinda degisiyor.

Hikaye: 4 ay önce spor salonuna gitmeye başladım. Bunun 1 buçuk ayı macfitte girişteki direnç kablolu aletlerde geçti. O sürede salona alıştım sonra da oradaki eğitmenlerden birine spor yazdırdım klasik split 3 günlük program. Ancak zar zor haftada 2 veya 3 kere gittiğim yerde bir tüm çalışmayı kollara ayırmaktsn sıkıldım. Şimdilerde de 5x5 denen programa başladım 1 ay oldu.

Artıları: kisa suruyor. Bunu eski programimdaki bazı hareketlerle asiste edebiliyorum.

Eksileri: cok zorlaniyorum ve agirlik arttiramiyorum. İncline bench 10 kg, squat 30kg, deadlift 40kg takabiliyorum. Cevik hissetmiyorum.

Sorular:
-Amaç doğrultusunda doğru mu yapiyorum?
-Olcumlerde vucudumun sol tarafında 100er gr daha az kas vardi ve antrenmanlardan sonra sol taraflarım daha çok hamliyor. Normal midir formdan mi?
-Antrenman öncesi ve sonrası için mobilitemi arttırmak için ne yapayim da kaskati dolasmayayim?

 
Profesyonellere danışarak başarılı bir şekilde ilerliyorsunuz. Sorduklarınız çok teknik. Bunlara net cevap veremem. Ancak şunu söyleyebilirim; bir süreliğine spor salonunuzu değiştirin. Farklı hocalardan farklı görüş alın.


  • cliquot  (01.06.18 08:52:36) 
büyük ihtimalle salonun hocalarında iş yok. yeni başlayan adama full kol program mı yazılır.

aşagıya yazdığın hareketlerin sana yararı olur. şu an ihtiyacın olan hareketler zaten serbest ağırlık / compound egzersizler. bir ay kadar bu ağırlıklarla çalış, hareketleri iyice öğrendikten sonra en küçük ağırlıklarla arttırıma gidersin. (iyi bir salonda 1.5 kg ağırlık bile olmalı)

başta sağ ve sol kısım arasında fark olabilir, gidermek için zayıf olan tarafa göre ağırlık seçip forma dikkat edeceksin. yoksa farkı gideremezsin.

kısa bir süre ısınma ve soğumadan başka esneme hareketleri yapmanı tavsiye ederim. İdman sonrası hamlığın en iyi çaresi o.
  • espandon  (01.06.18 09:47:22) 
merhaba. macfit falan hikaye. amacınız doğrultusunda gidebileceğiniz en iyi yer crossfit salonlarıdır. kuvvet kazanmak, çevik olmak tamamen crossfit işidir. İrileşmezsiniz ancak yağ oranınız düşer ve dayanıklılığınız artar. izmir ve istanbul'da kendi mentalitelerini güden çok güzel salonlar var diye duydum. gideceğiniz salonlar esnaf işi değil, o spora gönül vermiş; eğitimli insanların sahip olduğu yerler olsun.
zinde kalın,

  • umutlarivarolankisi  (01.06.18 10:18:50) 
Cevaplar için teşekkürler.

5x5teki bütün hareketlere boş barla başladım en zorlandığım noktadan 1,25kgx2 arttırarak ilerliyorum.

Şu an salona 2 dolmuşla gidiyorum. Fiyat-performans yeri benim için, üyelik bitimine doğru Ankarada crossfit salonu arayayım.

2 şınav ve sıfır pull up ile başladığım yolculuğa 20 şınav ve 0 pull up ile devam ediyorum.
  • stereoseyfi  (01.06.18 23:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.