[]

Instagram'ın bunaltması

Selamlar,

Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ancak Instagram kullanmak beni çok rahatsız ediyor. Facebook'ta bile bu kadar gereksiz bir paylaşım bombardımanı olmuyor. Bazı websitesi linklerinden bir şeyler öğreniyorum. İnsanlardan haberdar oluyorum. "Aa şu arkadaşla epeydir görüşmemiştim, meğer şuradaymış." diyebiliyorum. Ama Instagram'da daralıyorum. Timeline'ı tekdüze, gönderi filtrelenmiyor vb.

Sosyal medya uygulamalarının tümünün başkalarının hayatlarını sunmak yoluyla kişiyi depresyon, anksiyete vb.'ye yönlettiğini biliyorum. Ama Instagram felaketmiş gibi geliyor bana. Bir de takip ettiğim kişi sayısı 100 civarında.

Benden başka böyle hisseden var mı merak ediyorum. 1000 kişiyi takip edenler ne yapıyor?

Teşekkürler.

 
instagramdan bazen midem bulanıyor


  • füt  (31.05.18 13:17:58) 
evet, ayni oyle hissediyorum. :) ama facebook da cok farkli degil bence.


  • ebabil curnatasi  (31.05.18 13:20:32) 
@ebabil,

Haklısınız, ama orada en azından birisi "Şu konuda yardıma ihtiyacım var." diyebiliyor, birisi "Şu yazı çok güzelmiş." deyip bir makale paylaşabiliyor. Yani ben bir şeyler öğrenebiliyorum. Faydalı bir şey yapabiliyorum.
  • monogram  (31.05.18 13:22:58) 
İnstagramı kaldır, twitter’a gel, orada sadece seni bilgilendirebilecek hesapları takip et. Fenomenleri, espri kasan tipleri değil. Ben mesela sadece ekonomi-finans hesaplarını takip ediyorum. Hiçbir siyasetçi yok, hiçbir başka tip yok. Çok daha faydalı. Tavsiye ederim.


  • dougsampson  (31.05.18 13:34:42) 
Kimleri takip edeceğinize siz karar veriyorsunuz. 142 kişi ve kurumu takip ediyorum, bahsettiğiniz duyguyu yaşatan kimse yok aralarında. Yaşatsa zaten takip etmem.

Edit: Bu rakamdan sadece 20-30 tanesi arkadaşım sanıyorum. Sevdiğim, saygı duyduğum insanlar. Kalanlar işlerini takip etmek istediğim ancak bizzat tanımadığım insanlar ve kurumlar. Bu da etkili olabilir bahsettiğiniz durumu yaşamamamda. Özetle sosyal medyayı nasıl kullanacağımız tamamen bizim elimizde.
  • fotrsapka  (31.05.18 14:12:28 ~ 14:13:59) 
çok vakit geçirdiğim bir yer değil fakat arkadaş yerine tematik hesapları takip ediyorum, çizim yapanlar, sokak müzisyenleri, sokakta duvar boyayanlar mural yapanlar, su altıyla ilgili hesaplar, bisikletliler ya da bunları derleyen başka hesaplar, her ilgi alanına göre hesap var, hep arkadaş takip etsem sıkılırım.

humans of new york ya da humans of amsterdam gibi insanlar ve hikayelerinin paylaşıldığı ilginç hesaplar da var, buna benzer bir de fakirmeczup hesabı var, beyoğlu civarındaki evsiz ve dışlanmış insanların hayatlarını paylaşan
  • freebird5406_2  (31.05.18 14:14:51 ~ 14:59:29) 
İzlerseniz şöyle çohoş bir video var: www.youtube.com
Okursanız Adam Alter'ın "Karşı Konulmaz" diye bir kitabı var.

  • luin 41  (31.05.18 14:16:47) 
Sadece arkadaşları takip eden bi insan olarak ben de çok bunalıyorum. Bayadır girmiyorum bıktım milletin en iyi hayatı ben yaşıyorum şeklinde kendini pazarlamasından sahtelikten.


  • pastörizesüt  (31.05.18 14:19:43) 
haklisin. bunaltiyor, yoruyor. kesfette cikan copler, piskopat gibi ust uste selfi cekip atanlar, durumlar, durumlardan birbirine laf sokanlar, takip-takipci dunyasinin karanlik yuzu, dm'den emekleyenler... ve sen tum bunlara sahit oluyorsun, algoritmalar seni bagimli hale getirmek ustune ayarlanmis.. meraktan acmistim, 2 ay dayandim ve sonra kullanmayi biraktim, kafam son derece rahat.

bana ne baskasinin hayatindan arkadasim, ben; kim nerede, ne yemis, kiminle, ne giymis, nereye gitmis, kimi takip ediyor, ilgi alanlari neler.. gibi sorularin cevaplarini merak etmiyorum. umurumda degil ve kimsenin umurunda olmak da istemiyorum. kisilerin hayatimdaki onemi farketmeksizin umursamiyorum durumlarini. gercek hayatin verdigi zevk baskadir benim icin.

instagram sagliga zararlidir.
  • tomcruise  (31.05.18 14:31:09) 
facebook çok bozdu, sıra instagramda


  • facebook  (31.05.18 15:25:48) 
Benim insan ilişkilerimi bile etkilemeye başlamıştı. Kulllandıkça insanlardan nefret etmeye başladığımı farkedince kapatıp kurtuldum. Twitter dışında da sosyal medya hesabım bulunmuyor.


  • nopnog  (31.05.18 16:18:38) 
acemi +1
1017 profili takip ediyormuşum, şimdi baktım. görsel içerik konusunda(özellikle fotoğraf) engin bir deniz ve seçici olduğun sürece gayet işe yarar, ufuk açıcı ve eğlenceli olabiliyor. bu 1000 profilin en fazla 200'ü tanımış olduğum insan profilidir, onlar da diğerleri arasında yok olup gidiyor.

  • Bruce  (31.05.18 16:24:17) 
insan yerine dağ taş doğa fotosu takip ediyorum. yüz görmediğim için sıkılmıyorum.


  • sttc  (31.05.18 21:14:49) 
Bu kadar bunaltıyorsa çözüm belli: Kullanmayın.

Hiç instagram hesabım olmadığı için bu konuda kafam rahat.
  • Amaranta ursula  (31.05.18 21:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.