[]

Spor/Alkol/Ayak kilit

95-100 dolaylarında, 1,80 civarında mevcut bir insanım. Spor salonuna başladım, aylardır yoğun şekilde alkol, özellikle bira tüketiyorum. Hangover yaşatacak seviyede tüketiyorum. Beş gün önce spor salonuna başlamış bulundum. Hedefim özellikle göbek ve basenleri yok etmek.
Sporda 70 dakika kadar tempolu yürüyüş, 30 dakika kadar başlangıç seviye aletlerle çalışıyorum.
Sorun veya sorularım:
- Yürüyüş yaparken ayak bileklerimin arka üstleri adeta kilitleniyor. Hızımı düşürüp kilidin açılmasını beklemek zorunda kalıyorum. Ne yapabilirim?
- Spora başladığımdan bu yana günde en fazla iki tane %5 alkollü normal malt bira içiyorum veya 75cl şarap alıp bitiyorum. Bu miktar çok mu?
- Günde iki öğün yemek yiyorum. Birisi öğlen diğeri akşam 11 gibi. Kilo vermeyi çok etkiler mi bu durum?
- Atıştırmalık önerir misiniz? Gün içinde acıkıyorum :(

Not: Yoğun sayılabilecek tempolu bir işte 13:00-22:00 arası çalışıyorum. Yaş, 25.

 
Ek:Spora sabahları aç karna gidiyorum, birşey olmaz dimi?


  • pavlis  (31.05.18 12:12:45) 
her gün alkol çok fazla. birayı kesin bari ve şarabı da günde bir veya yarım kadeh. öbür türlü kilo vermek imkansız.

TDEE hesabı yapıp günlük kalori miktarınızı bulun, -500 kalori yaptığınız zaman her gün

kilo vermeye başlarsaınız.
  • charlotte blanc  (31.05.18 12:14:14) 
kendini zorlama, bir kaç gün sonra göreceksin ki o kasılmalar azalarak yok olacak.

durup durup birden yüklenince öyle oluyor, hele hele koşu bantında yokuş mokuş yapıyorsan ondan kasılması çok olası.

işte sakatlık çıkarma zorlanınca bekle, 3 5 vakit sonra geçecek ama inadına inadına zorlarsan kendini sakatlarsın.
  • Photographer  (31.05.18 12:16:07) 
70 dakika tempolu yürüyüşün amacına uygun bir faydası yok, inanılmaz bir vakit kaybı. kendini de sakatlayacakmışsın zaten. göbek ve basen yok etmek için yağ yakman lazım, bunun için de hiit çalışman isabetli olur. hiit diye araştır, zor bişey değil. koşmak bileğine zor geliyorsa nabız yükseltici ayrı bir antrenman yapabilirsin(ip atlamak, spinnig vb).


  • Bruce  (31.05.18 12:16:49 ~ 12:17:20) 
bu yeme içme temposu ile devam edersen kilo vermen ciddi zor. çok yüksek oranda alkol alıyorsun. yemeğini geç yiyorsun.

yeme pratiğini değiştirmen şart. ilk olarak alkolü azaltman gerekiyor. yemeklerini düzene sokmak için intermittent fasting yöntemini deneyebilirsin. yemeği düzelttirken spor yaparsan istediğin kiloya ulaşabilirsin.
  • tantunisultansuleyman  (31.05.18 12:26:32) 
yuruyus vakit kaybi +1 hiit+1
birayi kes, sarap 1 kadeh
10'da isten ciukiyorsan aksam yemegini iste daha erken saatte halletmeye calis.
spordan once kahve iyi gider.
  • jimicik  (31.05.18 12:29:49) 
daha gözle görülebilir ve net sonuçlar almak istiyorsanız biraz daha radikal değişiklikler yapmak zorundasınız. herkes nisan mayıs geldiğinde aa yaz geliyor ya şimdi plaja gideceğiz tişört giyeceğiz diye gaza geliyor. önemli olan yaşam tarzını sürdürülebilir olarak değiştirmek, sağlıklı olmak, kilo verilecekse sağlıklı vermek
alkol tahmin edersiniz ki bu çerçeve de faydalı bir şey değil. ne kadar azaltırsanız o kadar iyi. fazlasıyla gereksiz kalori, dehidrasyon, yorgunluk vb bir çok şeye neden olur. kararında arada içebilirsiniz tabii

hiç spor yapmayıp, ham vücütla birden fazla yüklenirseniz kendinize her yeriniz kitlenebilir. 70dk yürüyüş tamamen gereksiz ve saçma. Onun yerine kısa süreli HIIT yapın, youtube de bir sürü video var. 10dk yeterli. Yarım saat ağırlık çalışın. Kaslarınız ısındıkça günden güne şiddeti arttırın. Proteini arttırın, karbonhidratı azaltın. Çok daha kısa sürede gözle görünür sonuç alırsınız.
  • asbe  (31.05.18 13:48:17) 
- yürüme öncesi ısınma ve bitirince soğumayı es geçme. 70dk tempolu yürüyüş zaten fazla, eklemlerini zorluyorsun, süreyi biraz azaltabilirsin. Ayrıca yürüyüşü ağırlık sonrasında yap derim. Bir de salonda varsa eliptik bisiklet daha iyi.
- çok tabii ki. alkolü tamamen kes. kesemiyorsan haftada 1e düşür.
- ben de akşam 10-11 gibi yiyorum, bir zararı yok. ne zaman yediğinden çok ne yediğin önemli. Ama makrolarını (karbonhidrat, protein ve yağ) takip et. Tavsiyem; telefonuna myfitnesspal uygulamasını yükle, her gün yediklerini oraya gir, hem kalori ham makro takibi yap.
- kuruyemiş, yoğurt, yulaf ezmesi+süt, 1 adet meyve. Bunların kombinasyonları da yapılabilir.
  • peggy  (31.05.18 13:48:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.