[]

Likör Tavsiyesi

Merhaba, pek alkol tüketen bir tip değilim. Birada bile aromatik olanları tercih ediyorum. Ancak tatlı tandanslı likörleri çok seviyorum. Bu bağlamda seyahat dönüşü gelirken beraberimde farklı birkaç likör getirmek istiyorum.

Sevdiğim tatlar; baileys, cardinal melon, malibu, mozart, sheridans. Bu tatlara yakın, acımtırak olmayan kahveye eşlik eden ya da sade tüketilebilen, Türkiye'de bulunmayan, (nadir bulunan) Kıbrıs'ta bulunabilecek egzotik tatlarda likör önerilerinizi merak ediyorum. Katkılarınız için teşekkür ederim.


 
kahveye eşlik eden. hımmm.

kahlua?
  • Photographer  (31.05.18 11:39:43) 
(bkz: amaretto)


  • Bruce  (31.05.18 11:43:13) 
amaretto +1

edit: mozart daha da +1
  • kablelvuku  (31.05.18 11:44:49 ~ 12:40:29) 
cointreau


  • redskull  (31.05.18 11:44:59) 
grand marnier


  • redskull  (31.05.18 11:45:21) 
Direk kahveli likörler var, 1 taşla 2 kuş. Yok illa kahveyle içilecek derseniz likörlü çikolata en mantıklısı.

Her türlü vanilya kremalı likör işinizi görür.

Baileys ve sheridans zaten sanat eseri, bunlara normal likörlerle erişmek pek mümkün değil, kusursuzlar. Malibu likörlü şeker resmen, çok bayıcı.
  • onemoremile  (31.05.18 11:46:32) 
cointreau oldukça sert bir likördür haberin olsun. %40 falan alkol oranı var, kahveyle falan da gitmez. sade de tüketilmez.

amaretto ve limoncello olabilir.
  • giovanne  (31.05.18 11:48:00) 
Mozart likoru var,
Kibrista var midir bilmem. Kahveye bu kadar guzel eslik eden baska gormedim:)

  • kuehles blondes  (31.05.18 11:50:10) 
Bu kadar yanıt arasında (bkz: amarula) olmaması kalbimi kırdı.


  • whoosie  (31.05.18 12:39:42) 
@whoosie +1milyon

Amarula'dan başka bir şey aramayın. Bardağa 3 parmak kalınlığında amarula doldurup 2 parça buz atıyorsunuz. Birkaç dakika bekleyip azıcık çalkaladıktan sonra içiyorsunuz. Bilahare teşekkür edersiniz. Ruh hastası manyak ötesi çılgın güzel bir içki.

Edit:
- Kahveye karıştırılabilir (zaten kahve likörü gibi)
- Tatlıdır, bal gibidir ama insanın içini kıymaz
- Yumuşak içimlidir, insanı yormaz
- Akşamdan kalma yapmaz (gerçi oturup şişeyi bitireceğinizi düşünmüyorum, o ayrı)
  • gonion  (31.05.18 13:41:24 ~ 13:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.