[]

20 Dk sonra kalbi çalışan hasta

Bilinç yok, ihtimal nedir?
Kalb krizi



 
5-6 dakika beyne oksijen gitmediği zaman bütün fonksiyonlar iflas etmeye başlıyor bildiğim kadarıyla. 20 dakika sonra çalışmaya başlayan kalp kişinin hayatının kurtarılması için çok uzun bir zaman. O araya kadar beyin ölümü gerçekleşmiştir ve kalbin çalışmaya başlaması çok fazla bir şey ifade etmez muhtemelen. Tabi doktor arkadaşlar daha doğru cevap verebilirler.


  • tendra van case  (31.05.18 02:50:47) 
yirmi dakika maalesef uzun süre.
kuzenimin başına geldi. 5 yıl önce kalp krizi geçirdi uykusunda, hastaneye kaldırıldı, beyne oksijen gitmedi uzun süre. iki ay kadar hastanede yattı.

bir daha da eskisi gibi olmadı. birçok yakınını tanımaz hale geldi. şu anda kendi bakımını göremeyecek vaziyette. eşi bakıyor, yediriyor.

tabii en iyisi doktor yorumu. umarım hastanız bizimki gibi olmaz. acil şifalar.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (31.05.18 03:20:27) 
17 yıl sonra komadan çıkanlar var, masaj veya şok verildiyse durmadan kimse ve vazgeçmeden kurtulma ihtimali olabilir


  • Uncle Sam  (31.05.18 09:14:26) 
Sağolun, şu anda uyutuluyor, hastaneye vardığında ismine tepki verdi dediler ama sonradan uyutuldu. Ben de sizinle aynı şeyleri tahmin ettim.
Bu noktada herkese tavsiyem kalp masajı nasıl yapılır, nasıl soğuk kanlı olunur öğrenmesini tavsiye ederim. Şunu düşünün yanınızda birisi düşüyor ne yapardınız diye hayal edin. 112'yi çeviremeyecek duruma gelebiliyor insanlar.

  • atom karincanin torunu  (31.05.18 16:14:04) 
20 dk kimse müdahale etmediyse hasar görme ihtimali yüksek ama 20 dk kalp masajı yapılıp da döndüyse hasar görmemiş olabilir. Kalp masajının amacı o zaten. Kalbin durduğu süre boyunca beynin dolaşımını ellerinle devam ettiriyorsun. Nefes almadığı için sen nefes veriyorsun. Vakit kaybetmeden başlayıp etkili bir şekilde yaparsan birkaç saat sonra dönenler var. Soğuk suda boğulanlar özellikle. Normalde o kadar uzun süre yapılmaz çünkü beyni ağır hasar görmüş yatağa bağımlı birini döndürmek etik açıdan tartışmalı.

www.sciencedirect.com
  • Lim5  (31.05.18 17:20:05) 
Anneannemin de bir süre sonra kalbi çalışmıştı ama müdahaleden önce çok zaman kaybedildiği için maalesef dönemedi. Bilinci açılmadı. Böbrekleri de kalbinin durduğu süre boyunca hasar görmüştü. Bir hafta sonra vefat etti. Kuzenim gerizekalı olduğu için bunlar başımıza geldi. O yüzden siz ilk yardım öğrenin.


  • Lim5  (31.05.18 17:24:58) 
Yeni cevaplar için de teşekkür ederiz, evet o 20 dk'da sürekli sayılabilecek seviyede kalp masajı ve suni teneffüs yapılmış. Doktorlar tabi ki iyi bir şey söyleyerek riske atmak istemiyorlardır tahminim, eldeki veri de azken.


  • atom karincanin torunu  (01.06.18 02:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.