[]

Siyah Beyaz Fotoğraf Meraklılarına Instagram Hesabım :)

Siyah Beyaz ağırlıkta olmak üzere fotoğraflarımı Instagram'da paylaşmaya başladım.
Takibinizi rica ederken, beğeneceğiniz anları yakalayabildiğimi düşünüyorum.

(git: www.instagram.com)

 
Takibe takip var mı? Şaka şaka sevdim fotoğraflarını takipteyim.


  • chicha  (30.05.18 10:06:07) 
Takip ettim ben de.


  • sopiro  (30.05.18 10:37:50) 
Hocam takip ettim fotoları da beğendim, vizörüne sağlık. :)


  • old possum  (30.05.18 11:17:03) 
ver siyah beyazı, her fotoğraf sanatsal görünsün :)
marifet renklide aga.

  • işimdeyim gücümdeyim  (30.05.18 11:25:08) 
Siyah beyaz da bir yere kadar ama:)


  • stavro  (30.05.18 11:46:41) 
işimdeyim gücümdeyim:
Her fotoğraf siyah beyaz olunca sanatsal olmaz ;)
Hesabımda aşağılara doğru inersen renkli fotoğraflar da mevcut, nacizane onlar için yorum almak isterim.

Bence; renkli fotoğrafta bence duygular ön plana çıkamıyor, çünkü göz renklere gidiyor. Ama renk olmaz ise fotoğraf sadece vermek istediği mesaj ile baş başa kalıyor.
  • sbryldrm  (30.05.18 12:21:40) 
stavro:
Doğrudur, zevkler renkler meselesi ama siyah beyaza çevirmeye kıyamadığım zaman renkli de yüklüyorum :)

  • sbryldrm  (30.05.18 12:22:30) 
duyuruyu eleştirin diye de açtın mı bilmiyorum ama iyiliğine olur diye söylemek isterim, çoğu fotoğrafta kompozisyonun önüne geçecek kadar noise ve keskinlik var. yerine göre dokulu fotoğraflara anlam katabiliyor ama portre ya da insan fotoğraflarında her zaman güzel durmuyor bence. telefonla çektiğin varsa onlar için yapıcak bişey yok tabii de, düzenleme kısmında ekliyorsan biraz daha kontrollü kullan derim naçizane.

şu fotoğrafı beğendim mesela
www.instagram.com
bir tek kadrajın altındaki kısım(araba galiba)göze batıyor. bu gibi ince detaylara dikkat edince fotoğraflar seviye atlıyor, görmüşken söyliyim dedim; ellerine sağlık.
  • Bruce  (30.05.18 12:40:36 ~ 12:41:19) 
Hic olmuyor mu boyle syah beyaz yapsan renkliye, renkli yapsap siyah beyaz haline kiyamadigin? Bende oluyor bazen de:) Cikmaza giriyor insan.


  • stavro  (30.05.18 12:48:45) 
Bruce:
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Bilinçli şekilde ve senin gibi detaylar izah edildikten sonra eleştiri candır. Çok prof bir makina kullanmıyorum ve ışığa göre iso arttırmam gerekebiliyor bu durumda da noise etkisi oluyor ama bundan daha çok instagram filtreleri de eziyor görseli. Üşenmeyip Photoshop yada Lightroom üzerinde hafif işleyip yüklemeye başlayacağım yakında ;) Teşekkür ederim eleştirin için.

  • sbryldrm  (30.05.18 13:04:16) 
stavro:
Ben genelde siyah beyaz sevdiğim için çevirdiğimde mutlu oluyorum ama nadiren özellikle gök yüzünün çok tatlı olduğu karelerde renkli paylaşıyorum, mesela şunlar gibi;

(git: www.instagram.com
(git: www.instagram.com
(git: www.instagram.com
(git: www.instagram.com
(git: www.instagram.com
(git: www.instagram.com
  • sbryldrm  (30.05.18 13:07:39) 
Kontrast çok yüksek. Standart siyah beyaz efektler ile daha düzgün işler çıkartabilirsin. Rahatsız edici derecede parlak fotoğrafların. Doğallığını kaybediyor. Efekt olayını biraz azalt.


  • kablelvuku  (30.05.18 13:07:44) 
hocam sen renkli çekme zaten, basmışın hdryi basmışın hdryi. gözlerim yandı.

15 sene öncesine geri dönüp tüplü monitör kullansaydım 2 günde tüpü biterdi.
  • Photographer  (30.05.18 13:07:44) 
kablelvuku:

Özellikle diyeceğin bir kaç fotoğrafın linkini yazabilir misin?
  • sbryldrm  (30.05.18 13:08:39) 
Photographer:

Instagram efektleri ciddi anlamda var, olmayanlar da var tabi. Göz yanma değerlendirmesine gelince de aynı laf, zevkler ve renkler döngüsü.

Bu arada eleştiri destek için yapılırsa makbul, yol gösterici olabilmek varsa içinde güzeldir. Kendi düşüncem ama ben her türlü yoruma açığım problem yok. Bu benim hobim :) Ne eğitimini aldım ne de elimde 30.000TL'lik ekipman var.
  • sbryldrm  (30.05.18 13:11:10) 
eleştirinin iyisi kötüsü olmaz.

ben diğer arkadaşlar gibi hepsi çok güzel, hepsi şahane desem, sen buna inanır böyle devam edersin.

teşekkür etmen lazım bana, demek ki benim renklerimde sorun var, ben bu işin üstüne bir eğileyim demen lazım.

hayatta en nefret ettiğim insan tipi, ay hepsi çok güzel, hepsi şahane deyip palavra sıkan insanlardır.

sor şimdi millete, biz seni motive ettik derler. benim motivasyona ihtiyacım yok kardeşim, benim düzgün eleştiriye ihtiyacım var, olmuşsa olmuş, olmamışsa olmamış. ben 1000 tane fotoğrafı efektle tahrip etsem ne faydası olur bana?
  • Photographer  (30.05.18 13:42:21 ~ 13:44:17) 
Photographer:

Yanlış değerlendirmişsin. Yapıcı eleştiri ile hataları, yanlışları söylersin ama yolda gösterirsin. Sen hiç çekme demekle yol göstermezsin, buna vurgu yapmak istedim. Bruce'de eleştiri yaptı ve örneklediğin gibi harikasın dostum değil, şunlar şunlar sıkıntı dikkat et kıvamındaydı. Bu şekilde olsun insanlar birbirlerine düşünemediklerini, bilemediklerini aktarsın ki, paylaşımlar yorumlar bir yarar sağlasın.
  • sbryldrm  (30.05.18 14:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.