[]

Dilin bogaza kacması

>>Demin esnerken düşündüm de futbolculara oluyor ya hani dilin bogaza kacması.

>>O bizim de basımıza gelir mi evde yalnızken? Mesela esnerken.Ya da evde öylece otururken. Koşan kişilere mi oluyor o? Pek bir bilgim yok. Nasıl bişi?


 
Bilinç kaybı durumunda olur sadece

Dil de kaçmaz sadece dil kökü geriye gidip Boğaz’ı kapar

Lisede elimi yumruk yap Boğaz’a sok derlerdi bu dutumda . Şakın denemeyin
  • mertozkoy  (30.05.18 02:54:14) 
Koşan değil de futbolcular şiddetli darbe alınca bilinç kaybı yaşıyorlar ve o durumda dil kaçıyor boğaza.


  • tabirimekruh  (30.05.18 03:01:24) 
dil geriye bilinç kaybında kaçabilir. bu durumdaki kişiye müdahale ederken kesinlikle ağzına elimizi sokup abuk sabuk hareketlerde bulunmamak gerekiyor. tek yapılması gereken başı geriye alıp çeneyi yukarı doğru kaldırmak. bu şekilde hava yolu her daim açık kalır.


  • goodman  (30.05.18 03:08:18) 
Kuzenime olmuştu, iki yaşlarındayken filan. Hoplayip ziplarken kanepeden düştü, dili geriye kaçtı. Yengem çıkarmıştı. Oluyor yani.


  • elorelia  (30.05.18 08:22:27) 
@goodman, hasta otururken mi? Yüzüstü ya da sırt üstü iken mi başı geriye alacağız? Belki saçma bir soru ama ilk yardım konularını net bilmek lazım, merak ettim.


  • John Bloor  (30.05.18 10:14:53) 
hastayı düz olarak yatırıp pozisyon aldıracaksınız.
videoyu koyayım net olarak anlaşılsın. ilkyardım eğitiminde kalp krizi geçirene de nefes alamayana da bu pozisyon aldırılır.
www.youtube.com
  • goodman  (30.05.18 10:49:09) 
Sakın el parmak veya başka bir cisimle müdahale etmeyin, baş geri çene yukarı ilkyardimda bilinci olmayan birine uygulanan en önemli müdahaledir


  • Uncle Sam  (30.05.18 16:38:03) 
baş geri çene yukarı pozisyonu alınır. ancak, ilk yardımın abc'si uyarınca, solunum yolu açıklığı da değerlendirilir. işaret parmağı çengel gibi yapılır ve ağızda yabancı cisim var mı, dil geri kaçmış mı diye kontrol edilip solunum yolu açılmalıdır. yani ilk yardımcı parmak ile müdahale edebilir.


  • renegade  (30.05.18 21:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.