[]

0 km bir motorsiklet sahibi olduktan sonra yapılması gerekenler?

merhaba, bu ay içinde 125cc sıfır km bir scooter almayı planlıyorum. ilk sahibi ben olacağım yani. motoru aldıktan sonra, trafiğe çıkabilmek için yapmam gereken şeyleri listeleyebilir misiniz? teşekkürler.




 
Benzin almak. Bayi herşeyi hallediyor.


  • valentinov  (30.05.18 01:03:45) 
@valentinov

peki motoru aldığım ücretin dışında, bu süreç bana ne kadara patlıyor tahmini?
  • deniztarafinabakankale  (30.05.18 01:06:04) 
onu servisle kendin görüşmen gerek.

işlemleri biz mi yapalım , siz mi yapacaksınız diye soruyolar, biz yaparsak şu kadar fark isteriz diyolar.

ayrıca bazı motorlara yan ayaklık takılıyor, bazılarına koruma demiri takılıyor, bunları talep edersen de ek ücret tabii ki.

motoru alırken, bi tane ön ampül, bi tane arka ampül, iki tane cam sigorta, bir de sinyal ampülü al dursun evde, kimi zaman ampül kesiliyor, ters zamanda aramak zorunda kalıyorsun. servisten alma ama internetten falan al çok daha ucuza gelir.
  • Photographer  (30.05.18 01:34:12 ~ 03:31:31) 
zorunlu trafik sigortası
kask
mont
eldiven
pantolon/dizlik
kilit
sele kılıfı ve/veya branda
koruma demiri (motor uyumluysa)

-- bir tık daha opsiyonel gereksinimler
düzgün lastik (kış gelmeden her halükarda al bence)
telefon tutucu
ön cam
topcase
  • yuto  (30.05.18 02:26:03) 
Fazla paran yoksa plaka ruhsat işlemlerini bayiye yaptırmana gerek yok, çünkü hem bu işlemler için bir işçilik bedeli hem de vekalet için noter ücreti ödeyeceksin.

Oysa işlemler çok kolay, siz ödemeyi yapınca faturanızı kesip ÖTV yatıracaklar.

Sonra size fatura, ÖTV makbuzu, yola uygunluk belgesi gibi araçla ilgili belgeleri verecekler.

Hemen bir trafik sigortası kestirip notere gidin, sigortacı cahilse ruhsat plaka lazım diyebilir. Poliçeye "yeni kayıt" ibaresi düşüp plaka yazılmayacak, boşverin onu başka sigortacıya gidin.

Sigortayı kestirdikten sonra notere belgelerinizi verin, 138 TL ruhsat bedeli ödeyin ve ruhsatınızı alın. Sanırım hemen veriyorlar, yanında bir de plaka basım kağıdı verecekler.

Plaka basım belgesi ile de yakınlardaki bir şoförler odasına gidip plakanızı bastırın. O da 17-18 TL olmalı.

Plaka bastırmaya gitmeden önce şoförler odasını arayıp ellerinde motosiklet plakası olup olmadığını sorun.
  • John Bloor  (30.05.18 10:22:38) 
her şeyi geçip, önce bir eğitim alın eğer almadıysanız... önce kapalı alan, sonra trafik


  • kahvegibi  (30.05.18 16:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.