[]

Vize alma sorusu

Şimdi ortalıkta çok karışık bilgi var. Hani böyle bu işlerde uzman, tecrübeli biri yazarsa mutlu olurum.

Olay şu: elimde tertemiz bir bordo pasaport var ve ben ağustosun ilk haftası Yunanistan-Selanik ve Bulgaristan-Sofya ya gideceğim.

Bu yolculuk kendi arabam ile olacak (yeni ehliyetim var)
Nerede kalacağım belli değil
Bu gezi maksimum 5 gün sürecek

Ne zaman başvurmak lazım ? (Ağustosun ilk haftası gidilecek)

Şimdi ben sanırım vfs adlı şirkete başvuruyorum.
Belge olarak (devlet memuruyum) çalıştığıma dair imzalı belge alıyorum

4000 tl civarı maaşım var hesap özeti istiyorlar sanırım ama mesela şu an hesapta 1000 tl vardır. Onu bankadan imzalı filan mı alıyoruz ? 1 aylık mı yıllık filan mı alınacak ?

Emniyetten protokol filan istiyorlarmış (İzmir konsolosluğu) onu alıyorum sanırım

Kalacak yer yok demiştim. Booking.com dan rezervasyon yapıp vize geldikten sonra iptal mi ediyorum ?

Kendime sağlık sigortasını nasıl yapacağım mesela banka şubeleri yapar mı ?

Arabayla gideceğim (arabayı yeşil pasaportlu biri kullanacak sahibi o ) araba ruhsatı filan gerekiyor mu ?

Ben multi olsun istiyorum eylül gibi bi Fransa yapasım var ama o belli değil tabi. Multi için ekstra yapılacak bişey var mı ?

Bu vfs isimli şirketi arasam yada gitsem bu sorularıma cevap bulur muyum ?

Ek soru: yeşil pasaportlular sağlık sigortası filan yaptırıyor mu ? Yoksa kapıdan sallana sallana çıkıyor mu ?

Eksik bişey varsa hatırlatırsanız sevinirim

 
Bulgaristandan vinetka alman lazım sınırı geçer geçmez onu hatırlatayım.


  • sta  (30.05.18 00:08:02) 
- 3 aylık hesap dökümü. bankadan kaşeli imzalı, gişeye söyle schengen vize için diye anlıyorlar zaten.

- sağlık sigortası: cüzi bir miktar tutar 5 gün için. seyahat sağlık sigortası diye geçiyor, bankalar yapıyor.

- multi için multi kutucuğunu işaretle başvururken.

- vfs'e gitsen sorularına cevap bulur musun şüpheli. o yüzden gitmeden önce araştırmanı yap. vfs ortamı genelde işini halledip çıktığın curcuna bir yer.
  • eindaclub  (30.05.18 00:21:24 ~ 00:21:58) 
- bir an once randevulara bak, cok yogunlar. (max 3 ay onceden basvurabilirsin ki ne kadar erken o kadar iyi)
- evet vfs'den basvuracaksin. evet tum is belgelerini ve buradaki gayrimenkullerini, mal varligini vs. de gostereceksin.
- bankadan 3 aylik islak imzali hesap dokumu alacaksin. oradaki kistas hesabina gelen duzenli parayi gorebilmek. bu arada 1000 tl paran varken alma. seyahat suren boyunca masraflarini karsilayacak bi meblag olsun mutlaka hesabinda. dokumu aldiktan sonra cekersin parayi.
- protokol dedigin ohal'le ilgili birseyse o olay kalkti. ama memurlarin rutin protokoluyse bilemem.
- otel rezervasyonu yapmak zorundasin. iptal edilebilir bi rezervasyon yap, vizeyi aldiktan sonra iptal edersin. 4000 maasin varken tutup da geceligi 10.000 olan otel rezi yapma.
- saglik sigortasini her banka yapar. online yapan siteler de var. direkt e-maille yolluyorlar policeyi. 30bin euro teminatli schengen sigortasi yaptiracaksin. 5-10 dolar bisey tutar. en ucuz nerden bulduysan yaptir.
- arac olayini sorabilirsin vfs'ye. kendi araban degilmis.
- formda multi secenegini sececeksin. kendi yazacagin dilekcede de belirtebilirsin bir sonraki yapacagin geziyi. ama tahminim sana sadece kalacagin gun kadar vize verecekler.
- vfs'yi arayip spesifik sorularini sorabilirsin ama temel konulari halletmeden arama. (web sitesine girip istedikleri belgelere baktin mi mesela?). bos yere de gitme, almazlar iceri.
- yesil pasaportlular da saglik sigortasi yaptirsin. 5-10 dolar icin degmez. kapida caz yapma ihtimalleri var. onu gectim gercekten saglik sorunu da yasayabilir.
- eksik seyler var. oncelikle web sitesini hatim edin. orda hersey yaziyor zaten.
  • brkylmz  (30.05.18 00:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.