[]

alkol sorusu

Alkol zayıf insanları şişmanlara göre daha mı çok etkiler? Böyle bir karşılaştırma ne kadar doğrudur? Öyleyse nedendir?
Hücre zarından çabuk geçtiği için zayıf insanlarda kısa sürede daha çabuk etki yapıyor diyebilir miyiz?



 
Tam tersi, sisman insanlari daha fazla etkiler. Cunku alkol suda cozunebilir ama yagda cozunmez. Dolayisiyla kas dokusu fazla olan insanlarin kaslarindaki suda cozunerek seyrelmis olur. Kilolu insanlarda ise yag dokusunda cozunmediginden daha az seyrelir ve daha fazla etki eder.

Hucre zarindan daha cabuk gecme degil de seyreltilmis olarak gecmesi etkili bu durumda.
mcwell.nd.edu
  • evrim halkasi  (29.05.18 20:36:46) 
Additionally, the less you weigh, the more you will be affected by a given amount of alcohol.

demiş ama :/
  • nymphe  (29.05.18 20:49:18) 
Evet. Mesela uzuvlarını kaybetmiş insanların da daha çabuk sarhoş olduklarını okuyabilirsin.


  • malheiros  (29.05.18 21:04:37) 
Siz zayif ve sisman insan diyorsunuz. Ben burada sisman=daha fazla yag orani olarak aldim. Bu durumda benim dedigim gecerli. Yag oranlari esit ama agirlik acisindan farkli insanlari dusundugumuzde durum degisir. Ornegin uzun boylu ve kisa boylu ama yag orani esit iki insani dusunelim. Bu durumda ayni miktarda alkol aldiklarinda kisa boylunun vucudundaki kan derisimi oransal olarak daha fazla olacaktir. Dogal olarak daha cok etkilenir.

Benim dedigim durumda iseayni boyda biri daha kilolu digeri daha zayif olarak dusunursek kilolu olanin daha fazla yag birikimine sahip oldugunu varsaymak gercekci olur. Bu durumda ise kilolu olan etkilenir. Cunku kaslarda daha fazla su var, alkolun yogunlugunu dusurur.

Etkileyen bircok faktor var. Ornegin kadinlarda daha fazla yag, erkeklerde daha fazla kas bulunmasi beklenen bir sey. Bu durumda kadin daha fazla etkilenir. Hormonlar vs de etkili.
  • evrim halkasi  (29.05.18 21:19:53) 
Irklar bile etkiliyor. Çekik gözlü Asyalıların mesela, genlerindeki bir enzim azlığı nedeniyle daha fazla etkilendikleri ile ilgili bir makale okumuştum.


  • rosencruz  (30.05.18 13:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.