[]

2 aydır evde internet yok

Selamlar,

Bizim sokaktaki yeni yapılan binanın önünde türk telekom çalışma yaptıktan sonra bizde internet gitti. Dsl ve dolayısıyla internet ışığı sabitlenmiyor. Arıza kayıtları oluşturduk, defalarca gidip geldiler. Birinde eve girip modeme baktılar yarım saatte gelir dediler. Gerçekten de modeme bakınca hallolmuş gibi görünüyordu. İnternete giremeyince tekrar kayıt oluşturdum ve dsl ışığı yine gitti.

Apartmanın girişinden ölçüyorlar internet varmış. Sorun bizim kablodaymış. Bu sorunlara bakan ekip farklıymış. Tamam gelin bakın diyorum randevu alıyorum gelen giden yok. Adam artık boşuna kayıt oluşturmayın yine ben gelicem diyor, elektrikçi çağırın kabloları yenilesin diyor. Elektrikçiyle görüşüyorum kendileri çözemedikleri bir şey olunca öyle yapıyorlar yine de istersen yenileriz diyor. Onların çalışmasından sonra giden internet için neden kablo yenilemem gerekiyor anlamıyorum. Artık bu sorunla ilgili bir şey düşünmek de istemiyorum zaten.

Bu işlerden anlayan varsa ben ne yapayım fikir verir misiniz?

 
isten anlayan bi elektrikci cagirin. sizin apartmandaki ankastreye kadar internet geliyor mu ona bi baksin. daha sonra sizin daireye cikan hatta baglanti var mi ona baksin. daha sonra da sizin daireye cikip eve gelen kabloda internet var mi ona baksin.

eger ki ankastrenize kadar internet geliyorsa evet sizin kablolamada bir sikinti olabilir.

gelgelelim tam da calisma yaptiklari donem internetinizin gitmesi de tesaduf olamaz, kesin bi bok yemislerdir.
  • brkylmz  (29.05.18 17:13:52) 
teknik arıza raporu denilen bir şey var. siz bu raporu alıyorsunuz. ve iptal ediyorsunuz hiç bir yülkümlkülüğü olmadan.

iptal etmek istemezseniz türk telekom merkezlerine gidin durumunuzu anlatın. gelip yapsınlar. büyük ihtimal kablolarınızda da sorun yok. ttnet kutusu varsa bina girişinde orada bir sorun olabilir.
  • iddaaci  (29.05.18 17:21:16) 
@iddaacı bu raporu nerden, nasıl alabilirim?

Gelen arkadaş ölçüm yapıyor, bina girişinde, bizim hatta internet olduğunu söylüyor.
  • cevahir  (29.05.18 17:31:28) 
Kablonuzda sorun yok, sallıyorlar.

Çok ısrar ederlerse modemi alın elinize inin ankastrenin yenına, hangisi benim kablo lan göster bağlıyacağım modemi internet varsa bundan sonrasını ben hallederim diyin.

Hatta bazen kablolarda etiket filan oluyor, sizin kablonuz belli ise dediğimi deneyip kendinizden emin olun.

Modem için elektriği de yanınızda götüreceğiniz küçük bir UPS ya da elektrik panosundan vs alabilirsiniz anlıyorsanız.

Bu testi yapmadan kablo tesisatını yenilemeyin.
  • John Bloor  (30.05.18 10:51:47) 
twitter dan paul doany e yaz ikigüne çözüyorlar.

aynısını yaşadım. dediğim adam türktelekomun ceo su. hemen çözdü.
  • antik depresan  (30.05.18 10:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.