[]

Yıldırım tatbikatı 2018

Arkadaşalar merhaba,
Abim yıldrım tatbikatında görevlendirilmiş. Tatbikata daha önce katılan veya katılmış yakını olan varsa sorularıma cevap verilebilir mi lütfen.
Tatbikat kaç gün sürüyor?
Tatbikat nerde olacak?
Tatbikat neleri kapsıyor?
Katilmamanin hüküm ve sonuçları nedir?
Simdiden teşekkürker.

 
Şöyle bir twit var..
twitter.com

  • kaptan memo  (29.05.18 14:46:09) 
süreç şöyle oluyor.

seni askerlik şubesi arıyor, telefonda detay vermeden acilen çağırıyor. birde aramak nasıl aramak, akıllara zarar. bana ulaşamışlar 7 sülalemi aramış adamlar, bir baktım telefonlar susmuyor 20 kişi aradı, acil askerlik şubesinden çağırıyolar diye, koşa koşa gittim, lan ne oldu acaba diye.

kalkıp gidiyorsun, böyle böyle tatbikat var, sağlık sorunun var mı? varsa eğer askeri hastaneye sevk edicez, oradan bunu raporlayacaklar diyolar. çalışıyosan dert etme biz ücretsiz izini ayarlayacağız diyolar.

eğer yoksa s.ke s.ke gitmeye mecbursun, eüer gitmezsen bildiğin asker kaçaklığından yargılanırsın diyolar

tatbikat yeri ve bilgilerini sana orada veriyolar, her sene(2 senede 1) değişik bi yerde yapılır.

9 gün sürmüştü benimki. tipik işte, kışlaya gir silah kuşan, atış yao, tatbikat yap, arazide yat, mevzi kaz, çadır kur, ıvır zıvır.

bir de günlük asgari ücret üzerinden gün bazında para verirler bitince.

yol parası falan da öyle askere giderkenki verdikleri para gibi değildir , normal otobüs bileti + ulaşım şeklinde hesaplanmıştır.

saçların öyle beline kadar olmadığı sürece pek karışmıyolar ama istersen kestirebilirsin, sakal traşı olunuyor, normal asker gibi değil arkadaş gibi davranıyolar.

bunun dışında koğuşta yatıyorsun bildiğin askere gittiğinde verdikleri tüm malzemeleri tekrar veriyolar, künye, isimlik, kamuflaj, pijama, havlu, çorap ıvır zıvır.

benm çok güzel geçti ama tamamen benim şanslı olmamdan dolayı.

ben askerliği istanbulda yaptım, yine istanbulda aynı kışlaya gittim, millet antepten, antalyadan, türkiyenin uzak yerlerinden gelmişler.

mesela benim gittiğimden bi sene önceki tatbikat kahramanmaraşta yapılmıştı.

lan hiç çekilmez kalkıcan gidicen oralara falan.

bi girdim kışlaya baktım rütbelilerin hepsi tanıdık. ooo photographer çavuş, sen nerden çıktın, gel otur bakalım şöyle, çaylar kahveler. benim bir de muhabbetim iyiydi insanlarla, sevilirdim yani.


ha askerlik şubesi gazlıyor bir de, işte şuradan bi astsubay ile sen seçildin falan. halbuki seçilme değil, kalkıp dünyayı kurtarmıyon hehe
  • Photographer  (29.05.18 15:02:48 ~ 15:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.